Копенгаген хоче заборонити автомобілі з ДВЗ з 2030 року

21:16 09.05.2023
Копенгаген хоче заборонити автомобілі з ДВЗ з 2030 року

Столиця Данії Копенгаген працює над тим, щоб до 2030 року заборонити в'їзд у місто автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Відповідне рішення підтримали всі партії міської ради. Варіанти зараз мають бути опрацьовані до прийняття остаточного рішення.

За даними данських ЗМІ, техніко-економічне обґрунтування має бути виконано до кінця цього року. Основна увага буде зосереджена на тому, як відповідно розширити зарядну інфраструктуру. Речник міської адміністрації заявив, що вони звернуть увагу на «соціальний баланс», не повідомляючи подробиць.

План також потребує підтримки від уряду Данії. Там політична більшість у 2021 році погодилася, що муніципалітети повинні мати можливість запровадити «зони з нульовим викидом», у яких дозволено їздити лише автомобілям без двигунів внутрішнього згоряння. Однак законодавчо ця угода ще не закріплена.

Ці техніко-економічні обґрунтування, очевидно, мають бути доступні цього року, а міська рада має розглянути цю тему на останньому засіданні у 2023 році. Чи буде після цього ухвалено рішення, невідомо. Телеканал «TV2» також зазначає, що лише деякі частини міста можуть бути оголошені «зонами з нульовим викидом».

Проте бажана мета полягає в тому, щоб усім містом могли їздити лише місцеві автомобілі без шкідливих викидів, такі як електромобілі на акумуляторах і автомобілі на водневих паливних елементах.

Асоціація імпортерів автомобілів, яка вже підготувалася до все більш електрифікованого майбутнього в Данії, вітає план і, перш за все, «часовий горизонт» - мета до 2030 року дає громадянам можливість діяти.

Копенгаген ще в лютому вирішив, що автобусний парк має бути повністю переведений на електробуси до 2025 року - як у столиці Данії, так і в анклаві Фредеріксберг, який повністю оточений Копенгагеном.


Источник: Україна Електро
Фото: Electrive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015