Toyota вже цього року обладнає Prius PHEV сонячними панелями

22:03 07.05.2023
Toyota вже цього року обладнає Prius PHEV сонячними панелями

Японська хімічна компанія та виробник сонячних модулів Kaneka оголосила, що японський виробник автомобілів та акумуляторів Toyota Motor Corporation вибрав їхні кристалічні кремнієві сонячні елементи площею 180 см2 з ефективністю 26,63% з гетеропереходом та технологією зворотного контакту для використання в одному зі своїх електромобілів.

Kaneka каже, що елементи будуть використовуватись, зокрема, у склі даху автомобіля Toyota Prius PHEV.

«Наші сонячні елементи були обрані Toyota для використання в автомобілі після їх використання на Toyota bZ4X через визнання їх вигнутої конструкції поверхні, що дозволяє монтувати їх на кузові автомобіля, на додаток до високої ефективності перетворення та чудового зовнішнього дизайну нашої запатентованої технології», - йдеться у своїй заяві, додаючи, що конструкція зі зворотним контактом без проведення на поверхні виглядає схожою на скляний дах автомобіля.

Сонячна батарея Kaneka протягом багатьох років визнавалася найбільш ефективним фотоелектричним пристроєм на основі кристалічного кремнію, розробленим як на промисловому, так і на дослідницькому рівні. Однак у листопаді китайський виробник Longi оголосив, що подолав цей поріг, досягнувши ефективності перетворення енергії 26,81% для сонячного елемента з гетеропереходом (HJT) на основі повнорозмірної кремнієвої пластини в масовому виробництві.

Японський виробник розпочав постачання сонячних модулів із двостороннім гетеропереходом на основі своєї технології осередків у 2019 році.

У своєму останньому фінансовому звіті, опублікованому в лютому, компанія заявила, що готова запустити цього фінансового року додаткову виробничу лінію для фотоелектричних панелей з гетеропереходом, щоб задовольнити високий попит.

«Ми плануємо розпочати повномасштабні поставки фотоелектричних систем в автомобілі цієї весни», - йдеться в повідомленні.


Источник: Україна Електро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015