Компанія NEVS представила електромобіль із запасом ходу 1000 км

21:36 06.05.2023
Компанія NEVS представила електромобіль із запасом ходу 1000 км

Після того, як National Electric Vehicle Sweden (NEVS), шведська дочірня компанія з виробництва електромобілів китайської групи нерухомості Evergrande, була змушена звільнити майже всіх співробітників, NEVS представила проєкт електромобіля, над яким працювали інженери компанії.

NEVS Emily GT - це спортивний електричний седан із чотирма колісними двигунами потужністю 90 кВт, який повинен мати запас ходу понад 1000 кілометрів із батареєю ємністю 175 кВт.год. NEVS сподівається, що зможе випустити електромобіль, незважаючи на загрозу банкрутства.

Вже є ходовий прототип, який можна побачити на фотографіях. Автомобіль був розроблений 350 інженерами та техніками лише за десять місяців, як пише в LinkedIn директор програми NEVS Пітер Даль.

«Ми можемо розкрити один із секретних проєктів, над яким працює NEVS. Це, безумовно, найкорисніший проєкт, яким я будь-коли мав честь керувати», - сказав Даль. «Я також вражений секретністю, яка зберігалася так довго, і тим фактом, що жодної інформації не просочилося».

Однак наразі, як повідомляється, завод перебуває у «спячці». Нещодавно з'явилася інформація про те, що Polestar хоче створити центр розробки та випробувань електромобілів у будівлі, яку раніше використовував Saab. Це, природно, призвело до припущень, що Polestar або її материнська компанія Geely можуть також використовувати автомобільний завод, що належить NEVS, для виробництва власних електромобілів.


Источник: Electrive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015