BMW та E.ON розроблятимуть домашню інтелектуальну зарядку для електромобілів

19:34 05.05.2023
BMW та E.ON розроблятимуть домашню інтелектуальну зарядку для електромобілів

BMW та E.ON вирішили співпрацювати в галузі інтелектуальної зарядки. Перший крок - зарядити електромобіль будинку в зручний для мережі час. А у довгостроковій перспективі свою роль має зіграти й двонаправлена зарядка.

Пропозиція «Підключена домашня зарядка» буде запущена у кількох європейських країнах у другій половині року. Основна увага приділяється «розумній» зарядці вдома. За словами партнерів, це перший міжгалузевий проект такого роду в Європі.

Спільним інтерфейсом є зв'язок між електромобілями, «розумним» будинком клієнта та енергетичним сектором. У цьому випадку транспортні засоби та зарядні пристрої надаються компанією BMW. E.ON «відповідає за установку, електричні та мережеві послуги в будинку клієнта, а також за стійкі енергетичні тарифи і доступ до енергетичного ринку».

В першу чергу, клієнти BMW завжди повинні заряджати свій автомобіль, коли електрика дешева або коли електрику можна отримати від власної сонячної системи. В перспективі - партнери можуть звернути увагу й на двонаправлену зарядку.

За даними компанії, результати спільного науково-дослідного проєкту «Bidirectional Charging Management - BDL» вже включені в розробку майбутньої пропозиції для клієнтів. У прес-релізі зазначається, що компанія «інтенсивно працюватиме над можливостями двонаправленої зарядки та її двома основними сценаріями використання «Автомобіль до дому» (подача електроенергії від високовольтної батареї в домогосподарство) та «Автомобіль до мережі» (подача електроенергії від високовольтної батареї в електромережу)» для розробки пропозиції.

«Завдяки технології двонаправленої зарядки стають можливими додаткові функції та оптимізаційні підходи в екосистемі, наприклад, надання електромобілем послуг з обслуговування та стабілізації мережі в контексті двонаправленої зарядки або більш комплексне, оптимізоване використання зеленої енергії загальною енергосистемою на основі цього», - додали партнери.

«Разом з E.ON ми також зробимо автомобіль інтелектуальним елементом розумного будинку. Це зробить приватну енергетичну екосистему більш збалансованою, знизить витрати, зменшить викиди CO2 і забезпечить розумну інтеграцію в енергетичний ринок у майбутньому», - говорить Франк Вебер, член правління BMW AG.


Источник: Electrive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015