Компанія Jetson випустила свій перший літаючий eVTOL Jetson One

16:29 05.05.2023
Компанія Jetson випустила свій перший літаючий eVTOL Jetson One

Шведська компанія Jetson випустила свій перший літаючий автомобіль Jetson One, який може придбати будь-хто за ціною 98 000 доларів. Місія компанії полягає в тому, щоб зробити небо доступним для всіх з безпечним особистим електричним літальним апаратом.

Jetson One - це революційний електричний літальний апарат із вертикальним зльотом та посадкою. Хоча компанія не вказує на максимальну висоту, на яку може піднятися автомобіль, його максимальна швидкість становить 102 км на годину, а запас ходу становить приблизно 20 хвилин.

У кабіні є два джойстики, один для керування висотою корабля, а інший для керування його напрямком. На Jetson One можна навчитися літати за лічені хвилини за допомогою бортового комп'ютера.

Літальний апарат повністю електричний та оснащений акумулятором, що захований під сидінням пілота з вуглецевого волокна та кевлару. Безпека була головним пріоритетом розробки Jetson One.

Шасі було побудовано подібно до технології, яка використовується в гоночних автомобілях. У літючого електрокара достатньо двигунів, щоб продовжувати політ, навіть якщо один двигун вийде з ладу.

«Крім того, GPS зверху та лідар знизу забезпечують автоматичну посадку, а позаду є балістичний парашут, який «врятує вас»», - каже Томаш Патан, співзасновник Jetson.


Источник: BuildingTech
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015