Очільник МВС анонсував переведення купівлі-продажу автомобілів у «Дію»

23:33 04.05.2023
Очільник МВС анонсував переведення купівлі-продажу автомобілів у «Дію»

У червні поточного року зареєструвати авто можна буде безпосередньо в салоні, у серпні номери можна буде купити онлайн, а у вересні весь процес купівлі-продажу авто переводиться у цифровий формат. Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ексклюзивному інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Вже у вересні з Мінцифрою плануємо весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в цифровий варіант - в «Дію». Потрібні тільки продавець-покупець і два смартфони у них. Усуваємо обов'язкову технічну експертизу - людям не потрібно стояти в чергах, давати можливі хабарі - технічна експертиза залишиться лише за першої реєстрації автомобіля та за бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто», - розповів він.

Він також повідомив, що реєстрація автомобіля автосалонами буде можлива вже у червні.

«Людина приходить в автосалон, купує автомобіль і отримує там техпаспорт та номерний знак. Тобто, до сервісного центру громадянину не потрібно буде приїжджати», - зазначив він.

За його словами, також буде скасовано транзитні номери, яких видавалося на рік приблизно півтора мільйона.

«У серпні плануємо запровадити онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є, забронювати онлайн на 10 діб та придбати у зручний час», - розповів голова МВС.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015