Каліфорнія до 2036 року заборонить продаж вантажівок з ДВЗ

15:19 03.05.2023
Каліфорнія до 2036 року заборонить продаж вантажівок з ДВЗ

Поступова але невпинна заборона на транспорт з ДВЗ йде своєю чергою. Одним з піонерів на цьому шляху був і лишається найбагатший штат США. У п'ятницю Каліфорнійська рада з повітряних ресурсів одностайним голосуванням схвалила програму Advanced Clean Fleets (ACF), яка забороняє продаж нових вантажівок з ДВЗ у штаті з 2036 року.

Відповідно до цього рішення, кожен тип вантажівок - від фургонів для доставки посилок Amazon до поштових автомобілів, середньотоннажних вантажівок з повною масою понад 8500 фунтів (3850 кг) та великих вантажівок - повинен буде мати нульовий рівень викидів, за невеликими винятками. Попередня мета - 2040 рік. Але цей термін вирішили суттєво скоротити, тепер всі вантажівки мають перейти на електротягу лише через рік після аналогічної заборони для легких транспортних засобів, який набуває чинності в 2035 році.

У кращому випадку автотранспортні компанії матимуть шість років, щоб звільнити свої автопарки від автомобілів, які викидають що-небудь, крім чистого H2O. 2042 рік визначений як рік, коли всі вантажівки в штаті повинні бути з нульовим рівнем викидів. Сьогодні під це обмеження підпадає понад 1,8 мільйона середніх і важких вантажівок, що становить лише 7% від загальної кількості транспортних засобів у Каліфорнії, але в сукупності є найбільшими забруднювачами повітря в штаті.

Поетапне скорочення кількості вантажівок з ДВЗ протягом наступних двох десятиліть розпочнеться наступного року. Саме тоді нові евакуатори та вантажівки, що перевозять товари між портами та складами, повинні стати ZEV (Zero-emissions vehicle, автомобіль з нульовим рівнем викидів).


Источник: Auto-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015