У нових Ford Bronco та Ranger відвалюються колеса

21:18 30.04.2023
У нових Ford Bronco та Ranger відвалюються колеса

Компанія Ford відкликає нові позашляховики Bronco і Ranger через колеса, що відвалюються. З'ясувалося, що у автомобілів 2023 модельного року, які були виготовлені в лютому, може бути заводський дефект - гайки на кріпленнях лівих коліс недостатньо затягнуті. Це може призвести до того, що колеса відваляться під час руху. Відкликання проводиться в США і торкається 1434 машин, лише 19 відсотків з яких потенційно небезпечні, зазначає Ford.

Збирання Bronco та Ranger здійснюється на заводі Ford у Мічигані. Колеса на автомобілі прикручуються в автоматизованому режимі, але один із роботів вийшов з ладу і був відправлений на ремонт. В результаті в лютому колеса на позашляховики прикручували вручну, що призвело до дефекту. Через недотягнуті гайки може з'явитися зайва вібрація та сторонній шум, а в гіршому випадку колеса можуть відірватися.

Для перевірки та ремонту в США відкликають 992 екземпляри Bronco та 442 - Ranger, які зійшли з конвеєра заводу в Мічигані в період з 9 по 13 лютого 2023 року. Власників цих позашляховиків повідомили про необхідність відвідати сервісний центр і рекомендували утриматися від експлуатації автомобілів доти, доки фахівці не переконаються у їхній безпеці.

У Ford повідомили, що компанії відомо як мінімум про один випадок, коли від автомобіля відвалилося колесо та пошкодило інший транспортний засіб. Обійшлося без постраждалих.


Источник: Мотор
Фото: Motor1
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015