Volkswagen готує наступника Tiguan

20:01 27.04.2023
Volkswagen готує наступника Tiguan

Кросовер Volkswagen Tayron для Китаю змінить покоління та стане глобальною моделлю. Модель Tayron, яка продається на китайському ринку з 2018 року та виробляється на потужностях спільного підприємства FAW-Volkswagen, готується перейти до наступного покоління. Причому в новій генерації Tayron отримає статус глобальної моделі та витіснить із модельної лінійки нинішній довгобазовий Tiguan (на різних ринках має приставку L і Allspace).

Новий Tayron позиціонуватиметься на щабель вище Tiguan, але нижче Touareg, а його найближчим родичем буде Skoda Kodiaq другого покоління - з ним він і розділить модульну платформу MQB-A2. Новинка пропонуватиметься у семимісному виконанні, перевершить у довжину актуальний китайський Tayron, а в плані дизайну помітно відрізнятиметься від «Тігуана».

Інсайдери стверджують, що виробництво Tayron організують на потужностях заводу Volkswagen у Німеччині, і він продаватиметься в Європі, Індії (причому там модель локалізують) і, ймовірно, на інших ринках. Прем'єра очікується до кінця 2023 року, а серійне складання запустять на початку 2024-го. До Індії модель дістанеться 2025-го.

Нинішній Volkswagen Tayron, дітище FAW-Volkswagen, випускається в трьох версіях: стандартний кросовер, підзаряджаємий гібрид Tayron GTE і крос-купе Tayron X. Влітку минулого року все тріо оновилося - автомобілям злегка підправили зовнішність. Гамма двигунів складається з бензинових «турбочетвірок» об'ємом 1,4 літра (150 кінських сил) та 2,0 літра (186 або 220 сил). Коробка передач - 7DSG, а повний привід буде лише у найпотужніших 220-сильних модифікацій. Гібридний Tayron GTE приводить у рух установка на базі агрегату 1.4T, якому допомагає електромотор.


Источник: 24tv.ua
Фото: Autocar India
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015