У Мішлен пояснили, чому компанія не повернеться у Формулу-1

22:50 23.04.2023
У Мішлен пояснили, чому компанія не повернеться у Формулу-1

Виробник шин Мішлен не братиме участь у тендері на постачання гуми до Формули-1, оскільки не згодні з поточним підходом керівництва серії.

Виконавчий директор компанії Флоран Менежу заявив, що сьогодні Формула вимагає від постачальників робити саморуйнівні шини, що обмежують дії пілотів. І все це виключно заради шоу.

А Мішлен, своєю чергою, хотіли б брати участь у перегонах заради розвитку технологій, адже Формула-1 - майже ідеальний випробувальний полігон.

Вони кажуть, що для того, щоб влаштувати шоу, їм потрібні саморуйнівні шини. А ми не знаємо, як їх робити. І не можемо погодитися з таким підходом.

Команди повинні добре розуміти особливості роботи покришок і використовувати той факт, що шини будуть відмінно працювати від першого до останнього кола. І гонщики скажуть вам те саме - що вони хочуть мати можливість постійно атакувати на максимумі. А зараз гонщики Формули-1 кажуть, що робити це просто неможливо.

«Як би там не було, для початку потрібно нагадати собі, заради чого взагалі Мішлен бере участь у перегонах. І головне тут не шоу. І не популярність бренду. Справа в технологіях. Ми беремо участь у перегонах, тому що це є найкращим способом випробувати нові технології в реальних умовах», - каже Флоран Менежу.

Також він зазначив, що подібний ефект поставок покришок до Формули-1 є, безумовно, рекламою та впізнаваністю бренду. А якраз це не потрібно компанії, адже Мішлен і без того один з найбільших брендів у світі.


Источник: isport.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015