MAN запустить автоматизований міський автобус

22:21 23.04.2023
MAN запустить автоматизований міський автобус

Компанія MAN Truck & Bus розробила міський автобус із інтелектуальною автоматизованою системою управління. Машина побудована на базі серійної електричної моделі MAN Lion's City E в рамках проекту MINGA (Munich’s Automated Local Transport with Ridepooling, Solobus та Bus-Platoons). Справа в тому, що населення Мюнхена та прилеглих районів останнім часом збільшилося, що потребує нових видів транспортних послуг, у тому числі «на вимогу» та безпересадкових маршрутів.

Новий автобус MAN з автоматизованим керуванням дозволить вирішити два ключові питання, які гальмують сьогодні розвиток автобусних перевезень - транспортні витрати, що постійно зростають, та брак водіїв. Розробники машини обіцяють, що її загальну вартість володіння буде знижено на 50%. Автобус планують запустити у пробну експлуатацію вже у 2025 році, на маршруті №144, який проходить через Олімпійський Парк та дуже популярний серед туристів. Щоправда, водій в автобусі все ж таки буде, але не для керування, а тільки для підстрахування.

Крім MAN, партнерами проекту MINGA є Штутгартський університет, Технологічний інститут Карлсруе, Дослідницький центр інформаційних технологій (FZI), а також ioki GmbH, Ebusco Deutschland GmbH, Benz+Walter GmbH та Fryce GmbH Partner. Як асоційовані партнери беруть участь Фонд Pfennigparade та Асоціація німецьких транспортних компаній (VDV).

Проект фінансується Федеральним міністерством цифрових технологій та транспорту (BMDV) у розмірі близько 13 мільйонів євро в рамках програми «Автономне та підключене керування громадським транспортом».


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015