Названо найкрасивіші автомобілі 2023 року

17:41 23.04.2023
Названо найкрасивіші автомобілі 2023 року

Компанії Ferrari та Genesis випускають найкрасивіші автомобілі. Ці марки стали переможцями премії «Найкращий автомобільний дизайн-2023» (Car Design Award-2023).

Конкурс Car Design Award був започаткований редакцією італійського журналу Auto&Design і проводиться з 1984 року. З 2016-го переможців визначають у трьох категоріях - «концептуальні автомобілі», «серійні автомобілі» та «мова дизайну бренду».

Команда Genesis отримала нагороду за вигляд концепту X Convertible, а Ferrari відзначили двічі - за зовнішній вигляд серійного кросовера Purosangue та за загальну фірмову стилістику італійської марки.

На другому місці у категорії «серійні автомобілі» опинився Toyota Prius п'ятого покоління, який дебютував восени минулого року, а третє місце дісталося новому Jeep Avenger - першому електричному кросоверу в історії американської марки. У номінації «Краща мова дизайну бренду», крім Ferrari, було відзначено Kia та Hyundai.

Торік у конкурсі перемогли Toyota Compact Cruiser EV (категорія «концептуальний автомобіль»), Ferrari 296 GTB («серійний автомобіль»), а нагороду за визначну мову дизайну забрала команда Polestar - суббренда шведського Volvo, який належить китайській Geely.

У різні роки «дизайнерські» нагороди отримували Mazda RX-Vision, Aston Martin DB11, Jaguar I-Pace та E-Pace, Ford GT, Honda Urban EV, Peugeot 208, Land Rover Defender 90 та інші.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015