Який середній вік автомобілів в Україні та Європі?

22:13 12.04.2023
Який середній вік автомобілів в Україні та Європі?

Нещодавно в мережі з'явилась діаграма, яка відображає розподіл пасажирських автомобілів в країнах Європи за своїм віком. AUTO-Consulting порівняв ці дані з показниками українського автопарку. І дійшов досить цікавих висновків…

Як видно з діаграми розподілу автомобілів у країнах Європи, найбільша доля нових автомобілів (віком до 2 років) зареєстрована у Люксембурзі - 19%. В цій же країні також найменша доля старих автомобілів віком більше 20 років - лише 5%. Біль-менш аналогічні показники і в інших найбільш економічно розвинених західноєвропейських країнах: Швеція, Франція, Бельгія, Нідерланди, Данія, Норвегія, Німеччина, Швейцарія - в них висока доля нових авто віком до 2 років (10-16% автопарку). Близько 20% від автопарку займають свіжі автомобілі віком 2-5 років, а доля старих авто віком більше 20 років - також мінімальна - близько 5-10%.

Є в Європі і свої аутсайдери: Литва, Латвія, Румунія, Кіпр, Естонія, Польща, де доля нових авто складає біля 3-5%, а значну частину автопарку становлять автомобілі віком більше 10 років. В цих країнах їх біля 70-80%.

AUTO-Consulting підготував діаграму розподілу українського автопарку. Україна за показниками розподілу автопарку найближче знаходиться саме до цих країн. Доля нових авто віком до 2 років в нашій країні - близько 2%, віком 3-5 років - лише 4%. Ну а доля старих автомобілів майже найвища серед країн Європи: доля автопарку віком більше 2 років становить 45%, віком 10-20 років - 38%.

Нажаль, поки в країні війна український автопарк не почне молодшати, оскільки в країну ввозять досить багато вживаних автомобілів, а доля нових авто невелика. Ситуація в значній мірі зміниться після перемоги України, коли автопарк почне швидке та якісне оновлення, прогнозують експерти.


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015