Новий завод KIA щорічно випускатиме 150 тис. електромобілів спеціального призначення

17:25 12.04.2023
Новий завод KIA щорічно випускатиме 150 тис. електромобілів спеціального призначення

Компанія KIA провела церемонію закладки фундаменту свого заводу з виробництва акумуляторних електромобілів спеціального призначення - purpose-built vehicle (PBV). Церемонія пройшла на заводі KIA у Хвасоні, розташованому в провінції Кьонґідо, Південна Корея. Нове підприємство має запрацювати у другій половині 2025 року, і за перший повний рік тут хочуть випустити вже близько 150 тис. електромобілів. Інвестиції в новий майданчик становитимуть 758 млн доларів. На підприємстві буде впроваджено передову екологічну технологію E-Forest, яка дозволить зменшити викиди вуглецю на 20%. Крім того, виробництво машин розгорнуть за так званою «ячейковою» або «клітинною» технологією, з мінімальним простоєм на конвеєрі.

Що ж до асортименту, то спочатку в серію підуть середньорозмірні моделі на модульній батарейній платформі «eS». Автомобілі будуть пропонуватися з різними кузовами і будуть затребувані в таксомоторних службах, як службові шатли та ін. Пізніше налагодять виробництво більших електромобілів, які можна буде використовувати і для доставки різних вантажів.

Зазначимо, що нове підприємство KIA допоможе Hyundai у реалізації стратегічної мети - до 2030 року увійти до трійки найбільших світових виробників електромобілів. До цього часу вона має намір запустити 31 модель на електротязі (марок KIA, Hyundai та Genesis).


Источник: Авто Центр
Фото: KIA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015