Tesla представила доступну версію кросовера Model Y

23:37 11.04.2023
Tesla представила доступну версію кросовера Model Y

Нещодавно Tesla додала до списку опцій на сайті нову модифікацію кросовера Model Y. Таким чином, у США зараз доступно три версії моделі: Model Y Long Range, Model Y Performance та Model Y.

На відміну від базової одномоторної Tesla Model 3, найдешевший Y оснащений двома електродвигунами (по одному на осі). По суті, ця версія повинна мати назву «Standard Range». Коли Tesla вперше анонсувала таку модифікацію кросовера, вона була доступна лише співробітникам. Пізніше його змогли замовити люди, які мешкають поряд із заводом компанії у Остіні. Зараз придбати «бюджетник» можуть усі охочі.

За оцінками виробника, запас ходу нового базового Model Y складає 449 км у американському циклі EPA. Для порівняння, Model Y Long Range проїжджає 531 км без підзарядки, а Model Y Performance - 488 км.

З появою нової базової модифікації стартовий цінник Tesla Model Y складає 49 990 доларів. За ці гроші клієнт отримає білий автомобіль із чорним салоном із синтетичної шкіри. Це дозволить покупцеві претендувати на федеральну податкову пільгу у 7500 доларів.

Виробництво новинки налагодять на заводі Tesla у Техасі. За попередніми даними, «бюджетний» Model Y комплектуватимуть батареєю з комірками 4680. З місця до 96 км/год такий кросовер зможе прискорюватися за 5,0 секунд. Максимальна швидкість досягне 217 км/год.

Перші клієнтські «бюджетні» кросовери почнуть доставляти до кінця цього місяця.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015