Cтартап Morand представив особливу гібридну систему батарей

19:18 04.04.2023
Cтартап Morand представив особливу гібридну систему батарей

Очолюваний колишнім гонщиком «Формули-1» Бенуа Мораном швейцарський стартап Morand розробив нову технологію батарей для електромобілів, яка може заряджати акумулятори швидше, ніж власник звичайної машини заллє пальне у бензобак, повідомляє Interesting Engineering. Нова технологія є гібридною системою, яка використовує технології традиційних батарей та ультраконденсаторів.

За даними American Petroleum Institute, середній час заправки автомобіля з ДВЗ становить дві хвилини, а нова гібридна система eTechnology дозволяє заряджати електромобілі всього за 72 секунди, що майже в півтора раза менше. Крім того, eTechnology може запропонувати набагато триваліший термін служби порівняно з літій-іонними батареями, які зазвичай використовуються в електрокарах.

Під час тестування прототипу рішення eTechnology батарею вдалося зарядити до 80% за 72 секунди, до 98% за 120 секунд і до 100% за 2,5 хвилини, при струмі до 900 А і 360 кВт. Незалежне тестування проводилось компанією Geo Technology.

Розробники попереджають, що їхня система поки що не підходить для «далекобійних» машин з великими батареями, типу Tesla (місткістю 100 кВт.год і більше), але технологія добре підходить для маленьких міських автомобілів, таких як Citroen Ami (з батареєю місткістю 5,5 кВт.год). Технологія також може бути корисною для дронів і електровелосипедів, яким потрібна швидка зарядка. У Morand стверджують, що електровелосипед із батареєю місткістю 6 А.год можна зарядити за шість хвилин при меншій швидкості 3,2 кВт.

Розробники стверджують, що протестували свій прототип на 50 000 циклів заряду/розряду та технологія демонструє потенціал набагато краще, ніж традиційна літій-іонна батарея. Компанія також заявляє, що технологія ефективно працює навіть за екстремальних температур. Зараз Morand працює над масштабуванням eTechnology, щоб розробка якнайшвидше з'явилася на комерційному ринку.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015