Україна та Польща запустять єдині пункти пропуску

21:41 02.04.2023
Україна та Польща запустять єдині пункти пропуску

Україна та Польща планують спростити процедуру проходження кордону, запровадивши єдині пункти пропуску між державами.

Таке рішення вже погоджено, але ще потрібно підготувати фінальний варіант тексту угоди та пройти процес ратифікації обома сторонами. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач в інтерв?ю на платформі Rise Ukraine. Читай, що це означає для звичайних українців.

Наразі для того, щоб перетнути кордон, потрібно спочатку пройти український контрольний пункт, а потім - польський.

Цей процес у кращому випадку займає близько години, хоча відомі історії, коли люди стояли на кордоні до десяти годин під час пікового навантаження митниці або збоїв у системі.

На практиці це не дуже зручно, адже якщо є черга, то потрібно спочатку вистояти її до українського пункту пропуску, пройти всі формальні процедури включно з оглядом багажу, а потім повторити все це ще раз - уже для польських прикордонників.

Єдиний пункт пропуску значно пришвидшить перетин кордону. Адже контроль відбуватиметься лише з боку однієї країни.

«Тобто колеги з Польщі, наприклад, будуть на нашій території, і це буде один проїзд. Або наші колеги будуть на території Польщі. Це значно пришвидшить процес», - зауважив Сергій Деркач.

Уже незабаром країни визначать перші пункти пропуску, де запровадять єдиний кордон. Аналогічну процедуру хочуть запровадити з Угорщиною та Словаччиною.

Крім цього, для розвантаження українсько-польського кордону планують збудувати новий пункт пропуску - Адамчуки - Збереже. Будівництво обговорили начальник Волинського прикордонного загону з делегацією із Люблінського воєводства.

«Пункт пропуску для автомобільного сполучення з організацією пішохідного руху Адамчуки - Збереже розвантажить решту переходів, зокрема, щодо пропуску осіб та легкових автомобілів», - кажуть у Державній прикордонній службі України.

Наразі на польсько-українському кордоні є вісім автомобільних пропускних пунктів:


Источник: Вікна
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015