Китай випустив майже половину всіх нових моделей в 2022 році

14:25 31.12.2022
Китай випустив майже половину всіх нових моделей в 2022 році

Підраховано, скільки нових моделей легкових авто надійшло у продаж цього року. Загалом клієнтам запропонували 131 нову модель, з яких 62 були випущені в Китаї. Йдеться тільки про нові моделі, розроблені з нуля, а не про фейсліфтингові або рестайлінгові транспортні засоби. Також не враховувалися моделі із зміненою маркою. Найбільше новинок було випущено у 2022 році у сегменті SUV.

За підрахунками видання Motor1, по всьому світу цього року надійшла у продаж 131 абсолютно нова модель легкових авто. На китайські новинки припадає 47% із загальної кількості. Японія опинилася на другому місці в цьому списку з часткою 20%, а Європа - на третьому рядку з показником 18%. Далі знаходяться США (10%) та Південна Корея (3%). Замикають перелік Індія та Росія з часткою серійних новинок по 1%. Найбільше дебютів припало на китайський концерн SAIC, який випустив на ринок 10 абсолютно нових авто. За ним ідуть бренди Geely (8 новинок) та Great Wall (6 моделей).

Формально лідером за кількістю прем'єр можна вважати японську компанію Toyota, правда, якщо розглядати відразу всі бренди, що входять до концерну, (Toyota, Lexus і Daihatsu) - представлено 11 нових моделей машин, у тому числі 4 позашляховики, 3 седани, 3 мінівени та один міський автомобіль.

Аналогічна картина з компанією General Motors: за рік під марками Buick, Cadillac, Chevrolet та GMC було представлено 10 новинок. Японський бренд Honda випустив 8 нових машин, включаючи нові покоління моделей Accord, CR-V та Pilot. Концерн Stellantis став лідером серед європейських автовиробників. Представлені такі моделі: Alfa Romeo Tonale, Citroen C4 X, Fiat Fastback, Jeep Avenger, а також Maserati Grecale та Peugeot 408. Група Volkswagen випустила 6 моделей, а BMW та Mercedes-Benz - по 4. Компанії Suzuki, Ford та Hyundai почали продавати лише по 3 новинки.

На частку кросоверів та позашляховиків припав 51% усіх новинок цього року. Представлено 67 моделей цього типу. Лідерами у класі за кількістю дебютів стали SAIC, Geely, Honda та Stellantis. Седанов випустили 23, з них 12 пропонуються виключно у Китаї. Третіми за популярністю виявилися мінівени: на ринок надійшло 16 таких новинок. Половина їх також продається лише у Китаї. Міських авто вийшло 8, пікапів - 7, хетчбеків - 6, спорткарів - 4 (Ford Mustang, GAC Aion Hyper SSR , а також Pagani Utopia і Rolls-Royce Spectre ).


Источник: UAMotors
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015