Китайські виробники автомобілів захоплюють ринок Росії

01:25 09.12.2022
Китайські виробники автомобілів захоплюють ринок Росії

Китайські бренди заполонили майже третину автомобільного ринку Росії. Ця галузь більше, ніж будь-яка інша, демонструє зростання присутності Китаю у країні-агресорці після виходу звідти західних компаній.

Про це свідчать актуальні дані аналітики авторинку Росії, отримані виданням Reuters. Зазначається, що продажі нових легкових авто у країні-агресорці у річному вимірі вже впали на 61%.

Як пише Reuters, продажі легкових авто у Росії продовжують падати, оскільки західні санкції обмежують доступ країни-агресорки до певних матеріалів, а падіння попиту й високі ціни ще більше сковують сектор.

Водночас, продажі легкових авто китайських брендів зросли до 16 138 одиниць у листопаді, що майже вдвічі більше, ніж 8 235 у січні, до повномасштабного вторгнення країни-агресорки в Україну. Мовиться передусім про марки Haval, Chery та Geely.

Так, за даними російського аналітичного агентства «Автостат», частка авторинку Росії, яку займають китайські виробники, зросла з 9,6 до 31,3%.

При цьому зазначається, що російські автобренди задовольняють попит за нижчими цінами - сегмент вартістю до 1,5 мільйона рублів. Тим часом китайські виробники зайняли західну нішу цінової політики - автівки, дорожчі за 2,5 мільйона рублів.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015