ГАИ разъяснила порядок покупки

14:22 14.12.2007
ГАИ разъяснила порядок покупки

Департаментом Державтоінспекції МВС України визначено порядок придбання власниками транспортних засобів (юридичними та фізичними особами) номерних знаків, що мають комбінацію з чотирьох однакових цифр (в межах від 0001 до 0009).

Інформацію щодо наявності для реалізації таких номерних знаків та їх вартості можна отримати в регіональних підрозділах Державтоінспекції. Для придбання номерних знаків власник транспортного засобу або уповноважена ним особа повинна надати до регіонального підрозділу Державтоінспекції відповідну заяву; паспорт громадянина України, оформлене в установленому порядку доручення (якщо номери хоче придбати уповноважена особа), реєстраційні та інші документи, що підтверджують право використання вказаного транспортного засобу, поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів або документ, що підтверджує право на звільнення від укладення договору про таке страхування.

Після отримання заяви та пакету документів регіональним підрозділом Державтоінспекції проводиться перевірка номерів вузлів і агрегатів транспортного засобу за базами даних автоматизованих інформаційно-пошукових систем "Угон" та "Автомобіль".

Після перевірки ухвалюється відповідне рішення. Якщо воно позитивне, власник транспортного засобу повинен сплатити рахунок за визначений комплект номерних знаків, які він отримає в реєстраційно-екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції за місцем свого мешкання. Водночас транспортний засіб перереєстровується з новими номерними знаками.

Якщо з певних причин особа хоче відмовитися від придбання номерних знаків вже після сплати їх вартості, вона пише відповідну заяву до підрозділу Державтоінспекції і отримує сплачені кошти.

Власник транспортного засобу повинен у десятиденний термін отримати в реєстраційно-екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції за місцем свого мешкання придбані номерні знаки і перереєструвати свій автомобіль. У випадку порушення цього терміну він повинен буде вносити додаткову плату за зберігання номерних знаків.

Якщо номерні знаки з певних причин знищено або пошкоджено, можна замовити їх дублікати. У разі їх втрати або викрадення проводиться перереєстрація транспортного засобу після внесення відповідної інформації до бази даних розшуку номерних знаків.

Ціновий діапазон таких номерних знаків від 7,5 до 20 тисяч гривень. Але необхідно наголосити, що ці номерні знаки не надають їх власникам переваг у дорожньому русі.


Источник: АвтоКонсалтинг
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015