Перші седани Volvo S90 із Китаю відправляться в Європу через Росію по високошвидкісній залізниці

10:01 31.05.2017
Перші седани Volvo S90 із Китаю відправляться в Європу через Росію по високошвидкісній залізниці

Volvo Cars став першим автовиробником в світі, який експортує в Європу залізницею автомобілі, вироблені в Китаї, в рамках нової торгової ініціативи «Один пояс і один шлях» (One Belt, One Road).

Перші седани бізнес-класу S90, вироблені на завод в китайському місті Дацин, прибудуть в розподільний центр в бельгійському Зебрюгге в середу 31 травня 2017 року.

Автомобілі перевозяться в Бельгію по нещодавно відкритій залізничній магістралі Китай - Європа, що проходить через Росію. Новий спосіб транспортування скорочує час доставки автомобілів до Європи на дві третини порівняно з морським маршрутом, що означає більш швидке отримання клієнтами своїх замовлень.

Залізнична доставка пов'язує глобальну стратегію виробництва і логістики Volvo з багатомільярдними торговими потоками між Китаєм і Європою та ініціативою, названою «Один пояс і один шлях», яка спрямована на переродження ідеї історичного Шовкового шляху для формування нової ери міжнародної торгівлі.

Залізничне сполучення також ілюструє перетворення Китаю в міжнародний центр виробництва і експорту високоякісних споживчих товарів.

Компанія Volvo стала першим західноєвропейським автовиробником, який в 2015 році експортував в США преміальний автомобіль китайського виробництва. У листопаді минулого року Volvo налагодила випуск високотехнологічних версій свого преміального седана S90 в Дацині для експорту на світовий ринок. Незабаром тут будуть вироблятися всі автомобілі цієї моделі для глобальних поставок.

Крім скорочення часу очікування для клієнтів в Європі, залізничні перевезення також є більш раціональним вибором з точки зору впливу логістичних операцій на навколишнє середовище. однаковій відстані викиди CO2 на тону/км в разі ж/д транспортування скорочуються на третину в порівнянні з доставкою по морю. З новою магістраллю економія буде ще більшою з урахуванням меншої дистанції.

Кожен з виділених Volvo поїздів, що прямують між містами Дацин і Зебрюгге, перевозить близько 225 автомобілів шведської марки в спеціально сконструйованих контейнерах.

Один контейнер вміщує три автомобілі, розташованих під різними кутами для максимальної оптимізації внутрішнього простору. Спеціальні пристосування гарантують фіксацію автомобілів під час перевезення.

Спочатку поїзди відправлятимуться з Дацина один раз на тиждень. Надалі заплановано збільшити частоту рейсів відповідно до зростаючих обсягів.

Перші седани S90 надійдуть в Зебрюгге того ж тижня, коли прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян відвідає Бельгію. В рамках свого візиту Лі Кецян зустрінеться з головою ради директорів Volvo Cars Лі Шуфу і президентом Volvo Cars Хоканом Самуельссона.


Источник: WINNER
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015