KIA Sportage

КПП: авт.
Привод: передний
Двигатель: 1.6 бензин
Компл.: Comfort
Кузов: внедорожник, 5 дв.
Автор: Oleh Ivaniuk (Украина, Киев) Дата: 2019.06.26

5 - общая оценка
5 - надежность
5 - комфорт
5 - ходовая
5 - внешний вид
До цього була Renault Fluence 1.6 4х ступеневий автомат. Придбав нову. Шукав довго, за таку ціну (~22k)/якість/комплектацію на нашому ринку не знайшов НІЧОГО! Для початку мав серйозну вимогу до авто - зручно в неї сісти, автомат, достатня динаміка. Сам є дуже не маленької комплектації - 190 зріст, 120 кг ваги, тому зручність у посадці була одним з головних критеріїв. "Перетестував" усіх конкурентів - X-Trail, Rav4, Outlander, Tuscon, Kuga, CX-5. Duster та Suzuki не вважаю конкурентами взагалі. Тепер по порядку чому не підійшли вище приведені моделі: 1) X-trail - хороший авто: великий, оцинкований кузов. Чому не взяв - не зручна посадка - на підлокітники що зліва що справа не лягали руки при максимально опущеному сидінні. Варіатор. І за це все ще дорожче обійшлась би. 2) Outlander - дуже хотів його, але посадка що в ньому що у X-trail - така ж замала. Враження що ринок орієнтований на людей середнього зросту. В салоні не сподобались глянцеві елементи. Ергономіка на любителя. В цілому авто непогане, навіть закрив очі на варіатор. По кліренсу та простору в салоні конкурентів не має. Приведені мінуси та ціна +5-6k в порівнянні з моїм вибором мене відкинули. 3) Rav4 - достойна авітівка, але посадка як і у попередніх японців мене не влаштувала. Ліконть висів над підлокітником. В цілому сподобалась ергономіка салону, дизайн - спірний, але заходив теж. Не взяв через посадку та ціну - дорожче на 7-8k в прибзно моїй комплектації та з варіатором. 4) Tucson - так само як і Sportage має зручну для габаритних людей посадку. В принципі не взяв через ціну - дорожче на 5k. Переплачувати 5k за 2х літровий двіжок та +18 коняк бажання не мав. 5) Kuga - хороша, але простір задніх місць та робот мене відкинули. Ну і бідніша комплектація за такі гроші. 6) CX-5 - дуже сподобалась. Ергономіка, автомат, двигун - хороший рівень. Але поступилась посадкою та ціною. Sportage вийшов дешевше від усіх конкурентів, мав саму зручну посадку, автомат (після 4х ступки Renault Fluence я натерпівся), ну і достатньо багато комплектацію (comfort). Проїхав вже 1300 км. Реальність вийшла вища за очікування - авто гарно зібране, ідеально тримає трасу, нічого не скрипить, підвіска "збита", жорсткувата але добре "ковтає" дефекти наших трас. За 1300 ще не пробив ні разу. Перед купівлею переживав що авто буде овощне - порівнюючи з Renault Fluence 1.6 AT - динамікою я насолоджуюсь) Автомат не думає переключати йому на 2гу чи помаринувати ще - дуже добре реагує на бажання прискоритись. Тому динамікою я задоволений. На трасі до обгонів слід трохи звикнути - все таки авто для їзди по місту більше, але попри все робити обгони на швидкості 140 проблем не робить. Тормоза повністю влаштовують, хоча трохи мякші чим у моєї попередньої авто. По шумоізоляції - реальність вища за очікування. До 120 км/год можна тихо слухати джаз в салоні) Після 120 - арки дають про себе знати. До автомату питань жодних. Працює чудово. На швидкості 120 маю 2500 оберти двигуна що мене дуже влаштовує так як мотор не "реве", як то було на 4х ступці в моєму попередньому Renault Fluence - 100 км/год і вже ревів на 3000 обертах. Простір салону на 5. За собою досить комфортно сиджу. Обзор чудовий! Хочу відзначити низьку але водночас дуже комфортну посадку лівого переднього пасажира. Дуже якісний підлокітники заднього дивану. Багажник має достатній обєм, не малий. Поки що влазило все що возив: коляска, люлька, маленьке автокрісло - все влізно в багажник. З невеличких мінусів: - лівий підлокітник на двері - трохи затвердий, але лікоть звикає) Можливо згодом обшию або заміню. - при блокуванні авто - вікна не закриваються автоматично, але це мабуть робиться. Поки що все.
Плюсы: Простір салону. Комфорт. АКП.
Минусы: Відсутність запаски. Відстутнє автозакриття вікон при закритті авто. Тверді підлокітники на дверях.
Совет: Бензинова комплектація Comfort - конкурентів не має.
еще отзывы с KIA Sportage - 167шт
объявления с KIA Sportage - 1шт