У музеї Porsche стартує нова виставка «Проект: Цілком таємно!»

12:46 18.09.2014
У музеї Porsche стартує нова виставка «Проект: Цілком таємно!»

З 17 вересня 2014 року до 11 січня 2015 року в музеї Porshce проходить спеціальна виставка «Проект: Цілком таємно!». Більшість із представлених у її рамках автомобілів досі не була доступна для широкого огляду. Серед них – засекречені концепт-кари, одиничні екземпляри камуфльованих прототипів, тестові та експериментальні автомобілі.

Розробка, дослідження та педантична робота типові для Porsche. Не дарма офіційною назвою компанії є Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG (або «Акціонерне товариство почесного доктора інженерних наук Фердинанда Порше»). Більше 4500 інженерів працюють у Центрі новітніх розробок Porsche у м. Вайсах, доводячи, що Porsche завжди на крок попереду. Втім, шлях до нових розробок не завжди прямий. Багато великих ідей не можуть бути реалізовані у серійному виробництві з технічних чи економічних причин. Тому зазвичай вони втілюються як дослідницькі проекти на етапі розробок або у концепт-карах. Багато чого, звичайно, тримається в таємниці, адже гарна ідея завжди швидко наслідується іншими. Ось чому велика кількість концепт-карів та експериментальних автомобілів ніколи не залишать приміщення Центру новітніх розробок Porsche. Після закінчення проекту вони, як правило, знищуються, а найважливіші та найцікавіші екземпляри потрапляють до фондів музею Porsche, щоб потім зрідка, як зараз, демонструватись для широкої публіки у рамках спеціальних виставок.

16 автомобілів унікальної виставки повною мірою розкривають дух часу та концептуальні рішення розробників Porsche. Так відповіддю на пануючу у 1973 році енергетичну кризу став екологічно чистий та орієнтований на майбутнє дослідницький проект довговічного автомобіля FLA. Яскравими представниками цієї епохи є також світовий рекордсмен Porsche 924 та експериментальний легковий автомобіль Type 995.

Сім представлених на виставці експонатів родом із 1980-х, серед них – аеродинамічний прототип Porsche 959, Porsche 928 у кузові кабріолет, а також вперше демонстрований концепт родстера Type 984. Вперше представлений публіці й прототип Porsche 965 – високоефективний спортивний автомобіль, який приводиться до дії двигуном V8 із водяним охолодженням.

Епоха 1990-х представлена такими невтіленими розробками, як чотиридверний сімейний спортивний Porsche 989, дизайн якого став основою для майбутніх поколінь автомобілів. Доповнюють експозицію агрегатоносій Type 986 A4 , виробництво якого обмежилося лише одним екземпляром, і прототип Type 964, створений на основі Porsche 911 Targa і використовуваний для випробовувань середньомоторної концепції модельного ряду Boxster.

З недавнього минулого присутній камуфльований прототип Porsche Panamera, який надає повне розуміння суті всебічного тестування нових моделей. Невід'ємною частиною виставки є й сучасні розробки у сфері гібридних технологій. Як технологічний експонат майбутнього демонструється суперспортивний Porsche 918 Spyder.

Подробиці щодо експозиції та умов відвідування можна дізнатись за адресою www.porsche.com/museum.


Источник: InfoCar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015