У 2014 році компанія Ford дебютуватиме у Ралі Дакар

16:21 19.12.2013
У 2014 році компанія Ford дебютуватиме у Ралі Дакар

Команда Ford Racing офіційно дебютує з двома автомобілями Ford Ranger, побудованими південноафриканським відділенням компанії, у напруженій події Ралі Дакар 2014, що проходитиме з 5 по 18 січня у Південній Америці.

Група дизайнерів, відповідальних за успіх учасників Ралі Дакар від компанії Ford, складається з колективу південноафриканських та світових експертів. Спеціально побудовані автомобілі Ford Ranger підготовлені компанією Neil Woolridge Motorsport з міста Пітермаріцбург, тоді як матеріально-технічне забезпечення гарантується німецькою фірмою South Racing. Аналогічно команда пілотів складається як з міжнародних, так і місцевих водіїв, включаючи уродженця Південної Америки Лусіо Альвареса та південноафриканця Кріса Віссера.

«Ми надзвичайно пишаємося тим, що відправили ці автомобілі Ranger, побудовані у Південній Африці, на Дакар 2014, - розповідає Джефф Немет, президент і виконавчий директор південноафриканського відділення компанії Ford Motor. – Дакар – це найвище випробування для людини та машини, і ми у захваті від можливості взяти участь з феноменальною командою, що складається з місцевих і світових експертів».

Ралі Дакар 2014 з нетерпінням очікують більше 1 мільярда телеглядачів по всьому світу, та 4,6 мільйона спостерігачів їдуть до Південної Африки, щоб на власні очі побачити змагання.

«Дакар – це справжня міжнародна виставка-презентація позашляховиків, - відмічає Дейв Шох, віце-президент групи компаній та президент відділення Ford в азіатсько-тихоокеанському регіоні. – Приємно те, що ми об’єднали світову команду, яка має вичерпні знання щодо події, а також здатна на надзвичайно високу результативність перегонів з Ford Ranger».

Всесвітня співпраця

Нещодавно спроектовані автомобілі Ford Ranger були побудовані у місті Пітермаріцбург за підтримки групи розробки світової продукції компанії Ford Motor. Кожен аспект нової моделі Ranger був детально розглянутий та реалізований із врахуванням високих вимог до точності та потужності.

«У процесі виробництва використовувалась складна вібраційна система, щоб гарантувати, що кожна частина створена відповідно до дизайну та має ідеальну посадку на кожному складеному автомобілі, - пояснює Нейл Вулрідж, керівник команди та голова компанії Neil Woolridge Motorsport (NWM). – Хоча два нових автомобіля Ranger побудовані на місці, ми отримали величезну підтримку від всесвітніх колег, включаючи аплодисменти від підрозділу розробки ексклюзивних автомобілів компанії Ford».

Вирішення технічних аспектів проекту організовувалося в цехах компанії NWM у місті Пітермаріцбург. Участь у Ралі Дакар підтримується спеціальною командою, в якій 27 експертів з 10 країн світу прокладають шлях до найвищої нагороди у змаганні.

Матеріально-технічне забезпечення та європейська частина завдань вирішується компанією South Racing GmbH, розташованою поблизу Франкфурта, Німеччина. Компанією володіє та керує Скотт Абрахам, сім’я якого має довгу історію у південноафриканському автоспорті. Його батько Артур протягом декількох десятиліть був основою мотоспорту в Південній Африці.

Скотт Абрахам провів останні десять років у Європі, і протягом цього часу він працював керівником команди X-raid BMW/MINI та Overdrive Toyota. Він був одним з тих, хто запустив проект Toyota Dakar, а тому має глибокі спеціальні знання та багатий досвід.

Компанія South Racing здійснює матеріально-технічне забезпечення команди, включаючи вантажні автомобілі для технічного обслуговування MAN 6X6, грузовики для гоночних змагань MAN T4 та сервісне обладнання. Окрім автомобілів і обладнання компанія вирішує всі матеріально-технічні та адміністративні вимоги до команди, такі як співпраця зі Спортивною організацією Аморі.

«Поєднання компаній NWM і South Racing забезпечить для проекту необхідні спеціальні знання та фундамент для отримання належних результатів», - підкреслює Скотт Абрахам.

Конкурентоздатна команда пілотів і навігаторів

Лусіо Альварес і другий водій Ронні Грауе очолюють команду Ford Racing у специфікації Т1 Ford Ranger під стартовим номером 308. У попередніх перегонах Дакар вони продемонстрували вражаючі результати.

У своєму першому виступі у 2011 році вони фінішували 17-ми у загальному заліку, у 2012 році їм вдалося завершити перегони на переконливому п’ятому місці, а у 2013 році вони йшли третіми, доки механічні несправності не відкинули їх на 27-ме місце. Пілоти продемонстрували рішучість і здібності, виборовши 10-е місце на фініші.

Команда другого Ford Ranger складається з південноафриканського гонщика по пересіченій місцевості Кріса Віссера та навігатора Япі Баденхорста (стартовий номер 329). Обидва широко відомі у мотоспорті цього регіону після перемоги у південноафриканських перегонах по пересіченій місцевості у 2010 році, а у сезонах 2012 та 2013 років вони фінішували другими у загальному заліку. Участь у Ралі Дакар ці пілоти беруть вперше.

Суворе випробування для людини та машини

Ралі Дакар 2014 стане 36-ю подією та шостою гонкою поспіль у Південній Америці.

Маршрут Ралі Дакар у 2014 році, без сумнівів, буде таким же важким, як і завжди. Захід почнеться у місті Росаріо, Аргентина, 5 січня та завершиться у місті Вальпараїсо, Чилі, 18 січня після тринадцяти етапів змагання, а загальна довжина траси складе більше 9 300 кілометрів.


Источник: InfoCar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015