У Європі розпочався випуск автомобілів Ford Focus Electric

09:46 13.06.2013
У Європі розпочався випуск автомобілів Ford Focus Electric

Focus Electric — автомобіль, що зовсім не виділяє відпрацьованих газів — очолює виробничу лінію електроавтомобілів та автомобілів з економічною витратою пального виробництва компанії Ford, яка наступного року поповниться у Європі гібридним електроавтомобілем C MAX Energi з можливістю підключення до електромережі (PHEV) та новим Mondeo Hybrid.

Розроблений як глобальний автомобіль «One Ford», Focus Electric вирізняється вдосконаленим електродвигуном та трансмісією з іонно-літієвою батареєю; він має потужність у 143 к.с. та розвиває максимальну швидкість до 136 км/год. Focus Electric виробляється у Північній Америці з грудня 2011 року, а в Європі автомобілі Focus Electric, випущені у Саарлуісі, з’являться у продажу в серпні цього року.

Компанія Ford інвестувала 16 мільйонів євро для інтеграції виробництва Focus Electric безпосередньо в існуючу виробничу лінію Focus у Саарлуісі, завдяки чому забезпечено можливість швидкого реагування на ринковий попит та збільшення обсягів виробництва.

Новий автомобіль Focus Electric — це перший повністю електричний автомобіль, що випускатиметься у Німеччині безпосередньо на лінії масового виробництва. Кожен Focus Electric обладнано 6,6 кВ повністю інтегрованим бортовим зарядним пристроєм, завдяки якому дальність пробігу у 100 км стає можливою вже після2–3годин зарядки, а 150 км — після3–4годин зарядки з використанням джерела електроенергії 32А.*

Focus Electric також обладнано інтерфейсом користувача SmartGauge, який розраховує та виводить на екран відстань, котру можна подолати на доступній енергії; вирізняється неповторною можливістю керування автомобілем завдяки вхідним параметрам гальмування та прискорення, а також використанню аксесуарів, таких як клімат-контроль та аудіо система.

Складна система трансмісії Focus Electric використовує принцип рекуперативного гальмування, зберігаючи до 95% кінетичної енергії, яка переважно витрачається в процесі гальмування, тоді як інноваційна система Brake Coach заохочує використовувати поступове гальмування для заощадження більшої енергії батареї.

* Час зарядки залежить від режиму використання автомобіля та умов середовища. Приблизний час зарядки залежить від зовнішніх факторів, включаючи спосіб керування, живлення аксесуарів, стану зарядної батареї та температури.


Источник: InfoCar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015