Volvo Car Group впроваджує інноваційну технологію впорскування у двигунах нового сімейства Vea

10:48 25.04.2013
Volvo Car Group впроваджує інноваційну технологію впорскування у двигунах нового сімейства Vea

Нове сімейство двигунів Volvo Car Group на базі нової архітектури VEA з'явиться вже цієї осені. В нових двигунах буде реалізована новітня технологія i-ART, що дозволяє знизити витрату палива для нових дизельних двигунів.

Контролюючи тиск в кожному паливному інжекторі, на відміну від традиційної системи Common Rail, де використовується один датчик тиску, технологія i-ART дозволяє постійно стежити і коригувати тиск впорскування палива для кожного з чотирьох циліндрів двигуна.

"Підвищення тиску подачі палива до 2500 бар та застосування технології i-ART є другим етапом революційного перетворення дизельних двигунів. Це справжній прорив, який можна порівняти з винаходом кисневого датчика для каталітичних нейтралізаторів в 1976 році. Volvo пропонує ще одне інноваційне рішення світового рівня ", - говорить Дерек Крабб (Derek Crabb), віце-президент з двигунів і трансмісій Volvo Car Group.

"У верхній частині кожного інжектора розміщено невеликий комп'ютер, який контролює тиск впорскування. Використовуючи цю інформацію, система i-ART, яка налаштовується автоматично, підбирає ідеальну кількість палива, що впорскується в циліндр для кожного циклу згорання", - додає він.

Поєднання більш високого тиску впорскування і технології i-ART дозволило досягти оптимізації витрати палива, значного зниження викидів та збільшення потужності, одночасно наділивши двигун особливим звучанням.

Виробництво розпочнеться восени 2013 року Volvo Car Group розпочне виробництво двигунів на базі архітектури VEA вже восени 2013 року. Одночасно з двигунами VEA, Volvo презентує нову 8-швидкісну автоматичну трансмісію, яка забезпечує прекрасні їздові якості та відмінну економію палива.

У майбутніх дизельних і бензинових двигунах модульного типу буде використовуватися паливна система Common Rail і технологія прямого впорскування палива. Кілька варіантів турбонагнітачів дозволять гнучко використовувати технології, щоб створити економічні двигуни, а також двигуни великої потужності зі значним крутним моментом. Щоб задовольнити найрізноманітніші вимоги всіх покупців, певні варіанти двигунів будуть доповнюватися системами електрифікації та іншими передовими технологіями.

"Нові двигуни дозволять поліпшити їздові якості за рахунок злагодженої роботи і чіткого відгуку в поєднанні з новою 8-швидкісною автоматичною трансмісією", - пояснює Дерек Крабб.

Двигуни V8 - динозаври залишаться в минулому "Ми створимо більш компактні двигуни з інтелектуальними технологіями. Ці двигуни будуть володіти великою потужністю, і тоді двигуни V8 чекає доля динозаврів. Наші чотирициліндрові двигуни запропонують такий рівень потужності, який сьогодні доступний сучасним шестициліндровим агрегатам, а витрата палива буде нижчою сьогоднішніх чотирициліндрових двигунів. Окрім цього, системи електрифікації дозволять нам вийти на параметри потужності сучасних двигунів V8 ", - упевнений Дерек Крабб.

Нові двигуни будуть вироблятися на високотехнологічному заводі Volvo Car Group в Скьовде (Швеція).


Источник: InfoCar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015