Інформація ДАІ про порушення правил дорожнього руху в столиці 10.09.2012

11:22 11.09.2012
Інформація ДАІ про порушення правил дорожнього руху в столиці 10.09.2012

За 10 вересня співробітники столичної ДАІ задокументували 679 порушень ПДР з боку водіїв, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 344; порушення правил проїзду перехресть - 13, порушення ПДР пішоходами - 26. Крім того, за порушення ПДР в частині зупинки і стоянки, до відповідальності притягнуто 90 водіїв. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Нагадаємо, штраф за такий вид порушення становить від 255 до 340 гривень. А якщо водії паркуватимуть автівки, які суттєво заважатимуть руху транспорту, то відповідальність підвищується. Скажімо за зупинку на смузі громадського транспорту водієві прийдеться сплатити штраф від 510 до 680 гривень (ст. 122 ч.3 КпАП України).

За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено 40 порушень.

За добу зареєстровано 7 ДТП в яких 1 особа загинула та 7 отримали травми.

Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що з 20 серпня - 20 вересня 2012 року в столиці проходять профілактичні заходи під назвою «Увага! Діти на дорозі». Головною метою є збереження життя і здоров’я дітей на дорогах.

Працівниками ДАІ столиці виявлено та доставлено до майданчика тимчасового зберігання 4 автомобілі, що знаходились в розшуку. До райуправлінь міліції за хуліганство затримано та доставлено - 1 особа, хабар-1. Інспектори полку ДПС ДАІ затримали водія автомобіля «Богдан-А09202», який з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР намагався дати хабара у розмірі 400 гривень.

Незаконних заволодінь не зареєстровано.

Останнім часом аварійність серед водіїв двохколісного транспорту значно зросла. Тільки за останні вихідні було зареєстровано 8 дорожньо-транспортних пригод за участю мотоциклістів, в яких 7 осіб було травмовано та 2 загинуло. Ось приклад останньої пригоди, яка трапилась на вулиці Ревуцького у Дарницькому районі столиці. Близько другої години ночі водій «Кавасакі» на великій швидкості втратив керування, зачепив бордюр, через декілька метрів врізався у припаркований автомобіль «Ланос». У результаті цієї пригоди, 26-річний водій та пасажир приблизно такого ж віку загинули на місці ДТП. Слід зазначити, що з початку нинішнього року на дорогах столиці, за участю двохколісного транспорту трапилось 114 ДТП в яких 127 осіб травмовано, та 17 загинуло.

Оприлюднюючи цю тривожну статистику столична Державтоінспекція закликає всіх водіїв цього виду транспорту бути уважними та обачними. Памятайте - у випадку скоєння ДТП водії та пасажири цієї техніки практично незахищені.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.


Источник: УГАИ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015