Официальные подробности о новом Porsche Panamera

09:43 19.02.2009
Официальные подробности о новом Porsche Panamera

Компанія Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG уперше представляє світові інноваційну концепцію організації салону свого четвертого модельного ряду.

Одразу після офіційної презентації в Німеччині, запланованої на 12 вересня цього року, Panamera вийде на ринок у топ-версіях, оснащених двигунами V8 та низкою розкішних опцій. Із центральною консоллю, що простирається від передньої панелі аж до задніх сидінь, новий чотиридверний представник Porsche у сегменті Gran Turismo дарує нові відчуття простору, комфорту та якості на всіх чотирьох сидіннях. Поряд із унікальною ергономікою місця водія окремий акцент було зроблено на персональну відокремленість всіх чотирьох сидінь, передбачених виключно для одного пасажира. Низька посадка у сидінні та знижене положення спортивного керма гарантують водієві притаманне Porsche абсолютне відчуття дороги. Окрім цих класичних цінностей Panamera пропонує на вибір численні опції та можливості індивідуалізації інтер’єру. Зокрема, гладка натуральна шкіра передбачена в усіх 13 комбінаціях кольору та матеріалів (з них чотири двокольорові комбінації). Все це доповнюється сімома комплектами панелей оздоблення, включаючи такі ексклюзивні матеріали як Carbon та пористе дерево Olive Nature.

Доступна в якості опції, чотиризональна система клімат-контролю забезпечує регулювання температури, швидкість роботи вентилятора та розподіл повітря окремо для кожного місця.

Вже у стандартній комплектації новий Panamera гарантує водієві та пасажирам максимальний рівень безпеки – фронтальні подушки безпеки, шторки безпеки, а також бокові подушки та подушки для захисту колін (лише для передніх сидінь). Для задніх сидінь бокові подушки передбачені в якості опції.

Завдяки електричному регулюванню у вісьмох напрямках, ультраспортивні комфортні сидіння (стандартна комплектація моделей Panamera S та 4S) створюють виключний комфорт подорожі. Два окремі задні сидіння зі складаним центральним підлокітником забезпечують достатній простір для ніг та голови високих пасажирів. У моделі Panamera Turbo електричне регулювання сидінь доповнюється пам’яттю опцій комфорту (Comfort Memory Package), що пропонує не лише автоматичне подовження подушки сидіння, але й регулювання поперекової опори та рульової колонки. Інші альтернативні рішення, як наприклад, адаптивні спортивні сидіння або задні комфортні сидіння з електричним регулюванням будуть запропоновані в якості опції.

Новий Panamera є першим представником модельного ряду Porsche, що комплектується найсучаснішою аудіосистемою та акустикою від Burmester – одного з найвідоміших у світі виробників аудіосистем високого рівня. Небачені досі за своїми розмірами та акустичною досконалістю мембрани були закладені інженерами ще на початку розробки нової концепції. І таки були запроваджені у серійному виробництві. Акустичні мембрани загальною площею понад 2400 см2 створюють кристально чисте звучання, максимально наближене до живої музики симфонічного оркестру. 16 динаміків загальною потужністю понад 1000 Вт разом із активним сабвуфером та багатоканальним (16) підсилювачем класу D (300 Вт) надають цьому звучанню вражаючої об’ємності.

Виключна пристосованість нового Panamera до повсякденної експлуатації також підкреслюються просторим багажним відсіком та новою концепцією організації багажного простору: позаду задніх сидінь можуть з легкістю розміститись чотири валізи, а можливість їх вертикального розташування через достатній верхній простір полегшує доступ, що є вельми зручним для пасажирів.

Об’єм багажного відсіку моделей Panamera S та 4S становить 445 л., а Panamera Turbo – 432 л. Після складання спинок задніх сидінь цей показник збільшується до просторих 1250 л.

Перші екземпляри Panamera вийдуть на ринок лише з двигунами V8 у поєднані з заднім або повним приводом. Із самого початку ‘найпростіша’ версія Panamera S отримає 4,8-літровий V8 із потенціалом у 294 кВт (400 к.с.). Крутильний момент від двигуна передається до задніх коліс через 7-ступеневу трансмісією із подвійним зчепленням Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK), передбачену в якості опції.

Для розгону з місця до 100 км/год. автомобіль потребує 5,4 сек., а максимальна швидкість сягає позначки 283 км/год. Середня норма витрати палива – 10,8 л/100 км – цілком відповідає стандартові EU5, а норма шкідливих викидів (CO2) становить 253 г/км.

Динамічний Panamera 4S отримає 4,8-літровий V8 потужністю 294 кВт (400 к.с.) та повний привід у поєднанні зі славнозвісною PDK. Із таким арсеналом автомобіль розганяється до ‘сотні’ всього за 5,0 сек., розвиваючи до 283 км/год. Автомобіль витрачає 11,1 л/100 км (EU5), а норма шкідливих викидів становить 260 г/км.

Флагман четвертого модельного ряду – Panamera Turbo. Під його капотом криється найпотужніший з лінійки 4,8-літровий V8 Bi-turbo з потенціалом у 368 кВт (500 к.с.), агрегатований з трансмісією PDK. Із таким потенціалом та повним приводом динаміка автомобіля просто приголомшує: розгін до 100 км/год. – 4,2 сек., максимальна швидкість – 303 км/год. Норма витрати палива моделі (EU5) становить 12,2 л/100 км, а шкідливі викиди не перевищують 286 г/км.

Загальними для всіх моделей є надлегка конструкція кузова, система безпосереднього впорскування палива (DFI) та системи приводу з низьким коефіцієнтом тертя. Крім того, моделі з трансмісією PDK комплектуються інноваційною функцією Start-Stop, що передбачає автоматичне вимикання двигуна, доки водій утримує автомобіль на місці за допомогою педалі гальма, наприклад, на світлофорі або в автомобільній тягучці.


Источник: АвтоКонсалтинг
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015