Шини, автобуси та вантажні квадроцикли: що надійшло у війська від нардепа

17:36 19.09.2024
Шини, автобуси та вантажні квадроцикли: що надійшло у війська від нардепа

Народний депутат України Петро Порошенко знову передав техніку та інше майно у бойові підрозділи Сил оборони. Цього разу транспортний транш доволі масштабний за обсягом. З-поміж подарованого помітно виділяються багатомісні автобуси, з яких два під брендом Volvo. Щоправда, отримувачі та військові з'єднання у повідомленні Петра Порошенка не згадуються, що в умовах воєнного часу виправдано.

Ці пасажирські машини закуплено й приведено до відповідного технічного стану за замовленням армійців для перевезення особового складу з тилових навчальних центрів на передову та у зворотному напрямку на ротацію чи передислокацію.

Для логістичних завдань армійцям надали шість квадроциклів у вантажному виконанні. Повнопривідні машини 4х4 мають бортову платформу з нарощеним профілем для кращого розміщення тюкового вантажу. Такий транспорт дуже зручний для потреб евакуації та підвозу боєкомплектів, води, амуніції тощо.

Фронтальну частину цієї машини перед колісною аркою доповнено «кенгурятником» з листового металу. Він захищає від пошкоджень при подоланні кущів, тонкомірних дерев, молодої порослі за межами доріг.

Там же у бамперному блоці кожного квадроцикла встановлено лебідку зі сталевим канатом для самовитягування чи буксировуння предметів або салазок, розчищення дороги від повалених дерев інших допоміжних чи рятувальних або евакуаційних робіт.

Як йдеться в повідомленні, також передано велику кількість шин. Про кількість не написано, але про обсяг уточнено: «Скільки просили, стільки й отримали, без жодних скорочень чи викреслень».

Також традиційно в пакет допомоги увійшли командно-штабні модулі, які «передано негайно». Є також банно-пральні комплекси на дишлових причепах. Вони йдуть в комплекті з генераторами, баками для води, сушарками, електробойлерами. Потреба у прифронтовій зоні на такі мобільні побутові комплекси дуже велика.


Источник: 24tv.ua
Фото: Петро Порошенко
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015