Глави Toyota і Hyundai планують зустрітися для обговорення водневих технологій

18:32 18.09.2024
Глави Toyota і Hyundai планують зустрітися для обговорення водневих технологій

Наприкінці жовтня відбудеться зустріч керівників Toyota і Hyundai, Акіо Тойоди і Ийсуна Чунга, що може призвести до потенційного партнерства між двома автогігантами.

В умовах посилення конкуренції в автомобільній індустрії та переходу на нові технології, співпраця автовиробників стає все більш важливою. Hyundai нещодавно підписала угоду з General Motors про спільну розробку автомобілів, і, за інформацією The Korea Economic Daily, бренд продовжує шукати нові партнерства.

Очікується, що головною темою обговорення стане водневі технології. Обидві компанії активно розвивають автомобілі на паливних елементах і можуть об'єднати зусилля для прискорення розробки цієї технології та створення «водневої екосистеми». Це включає в себе не тільки розробку автомобілів, а й розвиток заправної інфраструктури, яка вкрай необхідна для популяризації водневих транспортних засобів. Станом на кінець 2023 року, по всьому світу працювало трохи більше 1000 водневих заправних станцій.

Toyota вже має досвід співпраці з іншими автовиробниками у сфері водню, включно з BMW, з якою вони працюють над спільною розробкою паливних елементів для водневих позашляховиків. Водночас, Hyundai також активно інвестує у водневі технології, незважаючи на те, що попит на такі автомобілі, як Hyundai Nexo і Toyota Mirai, залишається обмеженим. Проте, Hyundai нещодавно підтвердила плани з випуску другого покоління водневого кросовера Nexo у 2025 році, а також анонсувала серійне виробництво спортивного водневого автомобіля N Vision 74.

Потенційна співпраця між двома лідерами автопрому - Toyota, що посідає перше місце за світовими продажами, і Hyundai, що утримує третю позицію (включно з Kia і Genesis), - може стати значущою подією для галузі. Проте, поки що незрозуміло, чи буде досягнута угода. Водень може стати ключовим напрямком співпраці, але не виключено, що обговорюватимуться й інші інноваційні технології.


Источник: NV.UA
Фото: Motor1
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015