Розсекречено новий електричний кросовер Toyota bZ3C

15:39 15.09.2024
Розсекречено новий електричний кросовер Toyota bZ3C

У відкритій базі Мінпромторгу КНР з'явилися подробиці про перспективну модель. У документах розкрили характеристики і походження агрегатів; дизайн інтер'єру та екстер'єру показала п'ять місяців тому сама Toyota. Головний сюрприз - перехід японського автогіганта на китайські компоненти: і електромотор, і тягову батарею поставлятиме BYD, а складанням займеться FAW!

Близький до серії прототип Toyota bZ3C показали у квітні на автосалоні в Пекіні, але тоді про характеристики промовчали. Тепер стало зрозуміло, чому: японська марка займалася тільки дизайном, а всі компоненти силової установки, електросистеми і батареї закуповуються у BYD. Заявлено варіант з одним двигуном (272 кінські сили) і літій-залізо-фосфатним акумулятором.

Довжина/ширина/висота Toyota bZ3C дорівнюють відповідно 4780/1866/1510 міліметрам, колісна база - 2880 міліметрів, споряджена маса - 1920 кілограмів. Очікується, що запас ходу складе від 500 до 600 кілометрів. Платформа для кросовера розроблена спільно з концерном FAW, на спільному заводі FAW-Toyota кросовер почнуть збирати в четвертому кварталі.

Toyota змушена переходити на китайські компоненти, адже електромобілі з власною начинкою продаються набагато гірше, ніж очікувалося. Ймовірно, великий кросовер bZ3Х теж буде уніфікований з BYD і розроблений на платформі FAW, адже японська марка підтвердила «спорідненість» двох новинок. Чи з'являться Toyota з китайською технікою за межами Піднебесної не уточнюється.


Источник: Мотор
Фото: CarNewsChina
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015