Найдорожча Supra пішла в серію

16:46 23.08.2024
Найдорожча Supra пішла в серію

Компанія TOYOTA GAZOO Racing (TGR) почала приймати замовлення на новий GR Supra GT4 EVO2, розроблений з урахуванням відгуків гоночних команд та водіїв з усього світу. Ці відгуки дозволили досягти вищого рівня продуктивності, надійності та зручності експлуатації.

З моменту запуску GR Supra GT4 у 2020 році було продано понад 120 автомобілів. Завдяки зусиллям гоночних команд та водіїв, автомобіль здобув перемоги у гонках серії GT4 та міжнародних змаганнях у 11 країнах та регіонах, здобувши понад 500 призових місць і ставши чемпіоном у трьох регіонах: Азії, США та Європі.

Модель GR Supra GT4 EVO, оновлена для сезону 2023 року, отримала покращені гальма, кермо та доопрацьовану силову установку, що зробило автомобіль легшим в управлінні для водіїв різного рівня.

Однак TOYOTA GAZOO Racing продовжила отримувати цінні відгуки від гоночних команд та водіїв на трасах по всьому світу. Ці дані були використані для подальшої розробки автомобіля, зосередженої на водії. GR Supra GT4 EVO2 з покращеними характеристиками дебютує на початку сезону 2025 року.

Зокрема, система ABS була ретельно переналаштована для оптимізації гальмування та проходження поворотів залежно від типу шин, їхнього зносу та стану траси. Час перемикання на нижчу передачу також було скорочено завдяки точному налаштуванню синхронізації оборотів, що покращило керування уповільненням під час гальмування та збільшило швидкість проходження поворотів. Крім того, були покращені системи охолодження двигуна, гальм та трансмісії, що робить автомобіль зручнішим для водіння у складних умовах, зберігаючи високий рівень продуктивності.

GR Supra GT4 EVO2 дебютує в січні 2025 року на першому етапі IMSA Michelin Pilot Challenge, який пройде в рамках перегонів «24 години Дайтони». Продажі та підтримка клієнтів будуть здійснюватися в Європі через TOYOTA GAZOO Racing Europe GmbH, у Північній Америці через TRD U.S.A., Inc., у Японії та інших країнах Азії через Toyota Customizing and Development Co., Ltd., а в Китаї через Toyota Motor (China) Investment Co., Ltd.

Габарити GR Supra GT4 EVO2 складають: довжина - 4460 мм, ширина - 1855 мм. Модель отримала сталевий та алюмінієвий кузов із високоміцною каркасною конструкцією за стандартами FIA, паливний бак ATL FT3 об'ємом 120 літрів. Автомобіль оснащений шестиступеневою автоматичною коробкою передач із підрульовими перемикачами, диференціалом обмеженого тертя, передніми та задніми гальмівними дисками Brembo, регульованими гоночними амортизаторами KW та системою контролю тиску в шинах.

Орієнтовна ціна GR Supra GT4 EVO2 у Європі становить 202 000 євро.


Источник: SPEEDME
Фото: TOYOTA GAZOO Racin
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015