У Польщі почали встановлювати новий дорожній знак

18:59 15.08.2024
У Польщі почали встановлювати новий дорожній знак

У Неполоміце (Малопольське воєводство) була побудована спеціальна дорога, на якій встановлено новий дорожній знак «2-1». Що він означає?

Восени 2022 року Міністерство інфраструктури Польщі видало постанову «про технічні та будівельні норми». Завдяки цьому в Польщі з’явилася можливість створення доріг «2-1». На цьому типі доріг автомобілі можуть виїжджати на пішохідні та велосипедні смуги. Згідно з правилами, ширина дороги має бути такою, щоб могли розминутися два транспортні засоби.

Завдяки цьому нововведенню вдасться зменшити будівництво нових велодоріжок, що дозволить зменшити витрати на будівництво та обслуговування. Основна мета цього рішення - сповільнити автомобільний рух, у тому числі на дорогах, де обмеження швидкості становить 50 км/год.

Характерною особливістю дороги «2-1» є одна смуга, по якій транспортні засоби можуть рухатися в обох напрямках. З обох боків є дві вузькі смуги для велосипедистів і пішоходів. Однак автівки зможуть рухатися пішохідними та велосипедними зонами.

Неполоміце стало першим містом у Польщі з такою дорогою. У рамках пілотного проекту місто створило таку дорогу на вулиці Спортовій. Важливо, що на таких доріжках велосипедисти повинні поступатися дорогою пішоходам.


Источник: InPoland.net.pl
Фото: Auto Swiat
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015