Polestar відмовляється від випуску гібридів

16:25 10.08.2024
Polestar відмовляється від випуску гібридів

Продажі електромобілів у Європі не зростають із очікуваною швидкістю, що спонукає деяких автовиробників посилити увагу на гібридних автомобілях із можливістю підзарядки (PHEV). Наприклад, група Volkswagen нещодавно представила нову систему PHEV з акумулятором ємністю 19,7 кВт.год та функцією швидкого заряджання для моделей, побудованих на платформі MQB.

Деякі бренди китайської групи Geely, такі як Smart та Zeekr, також розглядають можливість додавання гібридних моделей до свого асортименту. Однак шведська компанія Polestar не планує йти цим шляхом і продовжить зосереджуватися виключно на 100% електричних автомобілях. Це підтвердив технічний директор Polestar Лутц Штіглер.

«Polestar була заснована як повністю електричний бренд, хоча ми починали з гібридного автомобіля. Полestar 1 передбачався як останній гібрид. Я не бачу причин, щоб Polestar випускала ще один PHEV. Але не можна казати ніколи, бо невідомо, які рішення ухвалять політики наступного року. З технологічної точки зору, гібриди не мають великого сенсу за межами Китаю», - зазначив Штіглер.

2024 рік виявився досить складним для Polestar. Продажі впали на 40% у першому кварталі, досягнувши 7200 одиниць. Проте у другому кварталі компанія відновилася, показавши зростання на 80% і досягнувши продажів у 13 000 автомобілів.

На початку року Volvo оголосила про припинення фінансування своєї дочірньої компанії Polestar, щоб зосередитись на електрифікації власного модельного ряду. У результаті материнська компанія Geely була змушена втрутитися: після того, як Volvo скоротила свою частку до 18%, Geely стала основним акціонером Polestar з часткою 24%.


Источник: SPEEDME
Фото: Polestar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015