У Британії презентували стильний рестомод Porsche 911 RS

19:07 25.07.2024
У Британії презентували стильний рестомод Porsche 911 RS

Британський рестомод за мотивами культового Porsche 911 представила компанія Thornley Kelham. Новинка отримала привабливий дизайн, потужний мотор і ретельну увагу до деталей.

Компанію Thornley Kelham не потрібно представляти. За багаторічну практику реставрації та створення унікальних рестомодів майстри з Саут-Серні завоювали визнання та повагу колекціонерів і всіх поціновувачів автомобільної краси. Одним із яскравих проєктів був рестомод Lancia Aurelia «Outlaw» European CSL, представлений восени 2021 року.

На відміну від колег із Каліфорнії з компанії Singer, які використовують для своїх рестомодів 911 сімейства 964, у Thornley Kelham використовують модель покоління 930, оскільки вона легша. У процесі роботи кузов розширюється, оскільки машина ширша на 112 мм спереду і на 214 мм - ззаду. Двері і кришка багажника виконані з алюмінію, передній і задній бампери, а також знаменитий «качиний хвіст» виготовлені з вуглепластика. Загалом на виготовлення машини йде 2500 людино-годин.

По інший бік полікарбонатних задніх і бічних вікон розташовуються цільні карбонові ковші Recaro, рульове колесо Momo Prototipo, легка система клімат-контролю і набір приладів, які мають такий самий вигляд, як оригінальні Porsche, але при цьому модернізовані для роботи з новою бортовою електричною системою.

Вартість рестомода починається приблизно з $750000. Базова версія пропонує зібраний вручну шестициліндровий двигун від моделі 993 з об'ємом до 3,8 л, кованими поршнями Mahle, що забезпечують стиснення 11,8:1, спеціальними кулачками та індивідуальними корпусами дросельної заслінки. Він розкручується до 8000 об/хв і розвиває потужність 390 к.с. і 393 Нм.

Для більш вимогливих покупців пропонується 24-клапанний 4-літровий двигун потужністю 406 к.с. Обидва варіанти приводять у рух задні колеса через 6-ступінчасту механічну коробку передач зі зміненим розташуванням важеля перемикання передач і системою Wavetrac LSD.

Список опцій охоплює карбоно-керамічні гальма, гуму Michelin Cup 2, адаптивні амортизатори та виготовлені на замовлення передні поперечні важелі на основі нижніх важелів сучасного 911 GT3. У стандартну комплектацію увійшли койловери JRZ, пружини Eibach і регульовані стабілізатори поперечної стійкості.

Thornley Kelham планує побудувати всього 25 таких європейських RS 911 (The European RS). Крім того, найближчим часом компанія представить ще два нових цікавих рестомоди - Porsche 356 (The European SL) і Jaguar XK (The European GT).


Источник: Авто Центр
Фото: Thornley Kelham
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2024