У Fiat пояснили, чому побудують гібридний Fiat 500 на базі електромобіля

20:17 16.07.2024
У Fiat пояснили, чому побудують гібридний Fiat 500 на базі електромобіля

За словами керівника компанії Олів'є Франсуа, рішення Fiat створити новий 500 з бензиновим двигуном було спричинене скаргами літніх водіїв, які не бажають використовувати електромобілі.

Минулого місяця італійський бренд підтвердив, що новий 500 Ibrida з гібридною силовою установкою з'явиться на початку 2026 року. Як не дивно, 500 Ibrida базуватиметься на модифікованій версії платформи електромобіля Fiat 500e.

Однак основною причиною цього рішення стало те, що європейські покупці «відвернулися від стійких рішень». Fiat відчув, що повинен відреагувати на низькі продажі електромобілів свого лідера продажів, продовживши термін служби більш популярної моделі з ДВЗ.

«Для мене 500 - це електричний автомобіль. У нас є ідеальний автомобіль, саме 500e. Зважаючи на це, ми, очевидно, як і всі інші, думали, що світ стане електричним швидше, а витрати на електрифікацію зменшаться», - сказав Франсуа.

Він додав, що для компанії дуже важливо відповідати всім очікуванням клієнтів. Саме тому автовиробнику довелося відреагувати на запит гібрида.

Франсуа підтвердив, що 500 Ibrida буде останньою моделлю лінійки з ДВЗ, яку Fiat випустить, хоча це й не дивно, враховуючи майбутню заборону ЄС на продаж усіх нових автомобілів з ДВЗ після 2035 року.


Источник: Autogeek
Фото: Autocar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015