Електричний гіперкар Lotus Evija X розбився в Гудвуді

17:31 12.07.2024
Електричний гіперкар Lotus Evija X розбився в Гудвуді

На Фестивалі швидкості в Гудвуді 2024 року унікальний гоночний автомобіль Lotus Evija X розбився прямо на стартовій лінії, не доїхавши до першого повороту.

Цей автомобіль був створений для побиття рекордів на трасі Нюрбургринг, але в Гудвуді його шлях закінчився безславно - в огорожі з тюків сіна. На щастя, водій не постраждав.

Інциденти з потужними автомобілями в Гудвуді трапляються нерідко, але цей випадок виділяється тим, що стався на стартовій лінії, а не на складному повороті Молекомб, який небезпечний навіть для професіоналів. На відео видно, як Evija X різко йде вправо і врізається в тюки сіна.

Незважаючи на серйозні пошкодження передньої частини, водійський відсік залишився цілим.

Коментатори підозрюють, що втрата контролю могла бути пов'язана з програмним забезпеченням, що керує чотирма окремими двигунами автомобіля потужністю майже 2000 кінських сил. Однак точної причини аварії поки що не встановлено і офіційних пояснень від Lotus не було.

До цього інциденту Lotus Evija X встановила рекорд на Нюрбургринзі як найшвидша машина з шасі серійного автомобіля, проїхавши коло за 6 хвилин 24 секунди. Це робить її третьою найшвидшою машиною на легендарній трасі, поступаючись тільки Porsche 919 Hybrid Evo і Volkswagen ID.R.


Источник: NV.UA
Фото: Little T
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015