Stellantis анонсував розширення лінійки гібридів

19:36 10.07.2024
Stellantis анонсував розширення лінійки гібридів

Зростання популярності автомобілів із гібридними силовими агрегатами на тлі спаду продажів «електричок» змушує автовиробників переглядати свої виробничі плани. Так, мультинаціональний концерн Stellantis планує розширити асортименти гібридів до 30 цього року, а до 2026 року представити ще 6 новинок.

Ейфорія щодо масового переходу на електротягу закінчилася, ринок наситився машинами «на батарейках», а споживачі все частіше замислюються про повернення до використання машин з ДВЗ. Це цілком зрозуміло, оскільки попри всі старання виробників і законотворців, змінити закони фізики неможливо, а заряджання батареї, як і раніше, вимагає досить багато часу і завдає маси клопоту. За великим рахунком ніхто б ніколи не займався цією «електрифікацією», якби їх до цього не примушували жорсткими законодавчими ініціативами в галузі екології. Тому, щоб «і рибку з'їсти, і ніг не намочити», автовиробники знайшли компроміс у вигляді нового фетишу - гібридів.

У Stellantis підрахували, що з початку нинішнього року продаж гібридних моделей концерну 30 європейських країнах зріс на 41% з початку 2024 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім того, аналітики очікують подальшого збільшення продажів. Тому концерн має намір і надалі розвивати асортимент продукції із гібридними силовими агрегатами. До кінця року планується довести кількість гібридних моделей до 30, а до 2026 запропонувати ще 6 новинок.

Цього року концерн запропонує покупцям гібридні версії наступних моделей: Alfa Romeo Junior та Tonale, Citroen C3, C3 AirCross, C4, C4X, C5 AirCross та C5X, DS 3 та DS 4, Fiat Panda та 600, Jeep Avenger, Renega Lancia Ypsilon, Maserati Grecale, Opel/Vauxhall Corsa, Astra, Astra Sports Tourer, Mokka, Frontera та Grandland, а також Peugeot 208, 308, 308 SW, 408, 2008, 3008 та 5008.

Більшість гібридних моделей від Stellantis оснащені електрифікованою коробкою передач з подвійним зчепленням (eDCT) та електродвигуном потужністю 21 кВт/29 к.с. Енергія зберігається в акумуляторній батареї напругою 48 В та місткістю 0,9 кВтг, що дозволяє проїхати електрикою до 1 км. «М'яка» гібридна система використовує рекуперативне гальмування та рух накатом для зниження витрати палива та шкідливих викидів до 20% залежно від моделі.


Источник: Авто Центр
Фото: Stellantis
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015