У Європі вимагають відміну заборони на автомобілі з ДВЗ

20:38 04.07.2024
У Європі вимагають відміну заборони на автомобілі з ДВЗ

За повідомленням агентства Reuters, Європейська народна партія (ЄНП), найбільша законодавча група в Європейському парламенті, представила проєкт, що передбачає відмову від запланованої з 2035 року відмови від автомобілів із ДВЗ.

ЄНП отримала найбільшу частку серед усіх депутатських груп на виборах до Європейського парламенту минулого місяця, набравши 188 із 720 законодавців, зміцнивши свій вплив в асамблеї ЄС. На зустрічі в Португалії цього тижня представники ЄНП обговорюють проєкт зі зміни пріоритетів на наступний п'ятирічний термін повноважень Європейського парламенту. Проєкт включає «перегляд правил скорочення викидів CO2 для нових автомобілів і фургонів, щоб дозволити використання альтернативних видів палива з нульовим рівнем викидів після 2035 року».

Нагадаємо, що торік ЄС ухвалив резолюцію про заборону продажу нових автомобілів, що працюють на бензині та дизельному паливі, починаючи з 2035 року. Європейська комісія, однак, взяла на себе зобов'язання дозволити продаж нових автомобілів, які працюють на синтетичному паливі (e-Fuel), яке можна використовувати в автомобілях з ДВЗ замість бензину після 2035 року. Цю умову поставили представники Німеччини.

e-Fuel - вид палива, який отримують за допомогою електроенергії з поновлюваних джерел. Здебільшого він включає бутанол, біодизель, водневе паливо, спирти і вуглецевмісні гази (метан і бутан).

ЄНП не уточнила, яким чином вона хотіла б змінити політику щодо викидів CO2 в автомобілях. У законопроєкті сказано, що група хоче переглянути заборону на ДВЗ і підтримує розробку передових технологій для двигунів внутрішнього згоряння.


Источник: Авто Центр
Фото: EPP
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015