«Повернись живим» і група компаній VIDI передали 5 командних пунктів управління БпЛА для Морської піхоти

14:15 04.07.2024
«Повернись живим» і група компаній VIDI передали 5 командних пунктів управління БпЛА для Морської піхоти

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з групою компаній VIDI передали війську п'ять командних пунктів управління безпілотними літальними апаратами в рамках проєкту «Драйв розвідки».

15 255 720 грн на автівки зібрали з лютого по квітень цього року. 3 900 000 грн із зібраної суми - внесок групи компаній VIDI.

По одному пункту управління БпЛА отримали:

«Мобільні пункти управління мають акумулятори для безперебійної роботи. Також системи опалення та кондиціонування, що дозволить працювати за будь-якої погоди взимку та влітку. Такі автівки допомагають нам швидко змінювати позиції, райони розвідки, пересуватися вздовж усієї лінії зіткнення. Також у критичних ситуаціях рятують тим, що можна все обладнання закинути в багажник і швидко евакуюватися», - говорить аеророзвідник 35-ї окремої бригади морської піхоти на позивний «Єнот».

Універсальні командні пункти підійдуть під будь-який розвідувальний БпЛА - «ШАРК», «Лелека-100», «Фурія», «Валькірія», FlyEye, ACS-3 тощо.

«Пункти управління спроєктували спеціалісти Фонду на базі прохідних мікроавтобусів з урахуванням бойового досвіду та побажань морпіхів. Автівки повністю переобладнали й укомплектували найнеобхіднішим, аби забезпечити мобільність, безпеку та зручність екіпажів розвідувальних БпЛА. Ці пункти управління збережуть життя наших воїнів і дозволять їм бути ще ефективнішими», - говорить директор операційного департаменту «Повернись живим», керівник проєкту Максим Зінчук.

«Група компаній VIDI, яка є одним із лідерів українського автомобільного дилерського бізнесу, визначила допомогу Збройним Силам України одним із головних векторів своєї благодійної діяльності. Як засновник бізнесу VIDI, я був радий відгукнутися на пропозицію «Повернись живим» створити такий необхідний для наших Сил оборони спільний проєкт. У думках згадую події цих 49 днів, поки тривав збір. Це був дуже надихаючий досвід! Нам постійно треба пам'ятати, що безпека та оборона є основними складовими виживання нації. Ми маємо згуртуватися навколо загальної мети - захисту нашої країни! Отже, разом працюємо на Перемогу!», - зазначив Віталій Джуринський, засновник групи компаній VIDI.


Источник: Повернись живим
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015