Суперкар Pagani Huayra отримав версію «на ручці»

19:45 03.07.2024
Суперкар Pagani Huayra отримав версію «на ручці»

Справжні цінителі швидкості та безкомпромісних спортивних машин оцінять старання інженерів компанії Pagani, які вперше запропонували варіант суперкара Huayra з механічною коробкою передач. У створенні новинки брали участь фахівці компанії Xtrac, які розробили для моделі 7-ступінчасту МКП.

Дебют екстремального суперкара, який отримав власне ім'я Epitome, відбудеться в рамках щорічного «Фестивалю швидкості» в Гудвуді. Pagani Huayra Epitome оснащена 6-літровим мотором Mercedes-AMG V12 з двома турбінами. Цей мотор розвиває значні 635 кВт/864 к.с. і 1100 Нм крутного моменту, які відправляються до задніх коліс за допомогою 7-ступінчастої «механіки». Нагадаємо, що з моменту свого дебюту в 2011 році Huayra комплектувалася виключно секвентальною роботизованою 7-ступінчастою коробкою передач. Максимальна швидкість суперкара примусово обмежена електронікою на позначці 350 км/год.

Над створенням новинки працювали майстри підрозділу Pagani Grandi Complicazioni, які прагнули реалізувати всі побажання клієнта. Автомобіль оснащено новітнім тридисковим зчепленням для кращої передачі крутного моменту та диференціалом з електронним управлінням. Нова геометрія підвіски дала змогу зменшити «клювання» під час розгону та гальмування, а також зменшити крени в поворотах. У списку встановлених алгоритмів роботи активної підвіски Epitome з'явився новий режим «super soft» для підвищення комфорту на нерівних дорогах.

Ексклюзивний екземпляр має кузов із синього карбону, новий передній бампер з інтегрованим спліттером, збільшеними повітроводами, а також нову світлотехніку. Також автомобіль отримав додаткові «жабри» на передніх крилах та унікальну задню панель із вбудованим антикрилом і обтічниками для сікстета ліхтарів. Салон оздоблений карбоном. За дорогу автомобіль тримається низькопрофільною гумою Pirelli P Zero Trofeo R, для якої підготували ковані алюмінієві диски із золотистим напиленням, малюнок яких нагадує аналоги гоночного купе Pagani Imola з колекції замовника.

Huayra Epitome став результатом 19 місяців роботи дизайнерів та інженерів, а також майстрів підрозділу Pagani Grandi Complicazioni. У компанії не повідомляють, у скільки клієнту обійшовся його ексклюзивний суперкар, але «цінник» безсумнівно вийшов семизначним.


Источник: Авто Центр
Фото: Pagani
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015