Броньовики «Новатор» вже із заводу йдуть з системами РЕБ

17:03 03.07.2024
Броньовики «Новатор» вже із заводу йдуть з системами РЕБ

Компанія «Українська бронетехніка» комплектуватиме виготовлені броньовані автомобілі «Новатор» українськими засобами радіоелектронної боротьби компанії «Kvertus».

Встановлена багатодіапазонна система РЕБ Kraken глушитиме сигнали довкола машини, завдяки чому «екіпажі бойових машин будуть краще захищеними від атак FPV-дронів й зможуть більш злагоджено та ефективно виконувати бойові завдання».

Контракт між компаніями «Українська бронетехніка» та «Kvertus» уже підписано, співробітництво почалося. Пряме постачання систем радіоелектронної боротьби буде здійснюватися українським виробником за графіком та у погодженій кількості.

Тут варто уточнити, що управління більшістю ворожих FPV-дронів ведеться саме в зазначених вище діапазонах. При комплектації бронемашин такими системами ворожі безпілотні апарати втрачатимуть керування ще на далеких підступах, що врятує життя наших захисників.

Експерти «Мілітарного» зазначають, що пристрій може створювати «направлений або баневий захист завдяки спрямованим антенам у радіусі понад 200 метрів та здатен працювати до 12 годин завдяки системам активного охолодження».

Прилад сховали у броньований контейнер і разом зі станцією постановки радіоперешкод закріпили в кормовій частині «Новатора».


Источник: 24tv.ua
Фото: Kvertus
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015