Maserati GranCabrio Folgore присвятили вину Tignanello

19:40 01.07.2024
Maserati GranCabrio Folgore присвятили вину Tignanello

Італійська компанія Maserati присвятила півстолітньому ювілею вина Tignanello свою новітню версію електричного кабріолета GranCabrio Folgore.

Щоб відсвяткувати 50-річчя Tignanello, одного з найвпливовіших червоних вин, що випередило свій час, Maserati створила індивідуальну версію Fuoriserie свого останнього творіння GranCabrio Folgore. Унікальний екземпляр створено спеціально для компанії Marchesi Antinori, і його продадуть на аукціоні 14 липня в Каліфорнії на фестивалі Arts for All Gala в долині Напа - одному з провідних благодійних заходів у сфері мистецтва в США.

Marchesi Antinori є одним із символів Італії. Ця компанія впродовж понад 600 років із покоління в покоління передає майстерність виноробства. Індивідуальність і багатовікові традиції зробили італійську виноробню однією з найкращих компаній у світі, а продукція брендів Marchesi Antinori і Tignanello відображає почуття і пристрасть, які завжди характеризували італійський дух.

Щоб створити автомобіль, що уособлює характеристики та цінності Marchesi Antinori і Tignanello, компанія Maserati досліджувала унікальність, яка оточує історію цього вина, та віддала данину поваги флорентійській сім'ї виноробів за допомогою кольорів, відтінків, інноваційних матеріалів та вишуканої ремісничої майстерності. Деталі, що роблять GranCabrio Folgore Tignanello одою престижному винограднику Тіньянелло та 50-річчю цього вина.

Кабріолет GranCabrio Folgore Tignanello пофарбований у спеціально створений для машини колір металізованої емалі Terra di Tignanello. Він являє собою насичений каштановий відтінок, натхненний ґрунтом виноградника, зігрітий мідно-бордовим відтінком, що нагадує центральні частини барік (дубових бочок) Тіньянелло. Колісні диски, гальмівні супорти і тканина м'якого верху - чорні, а фірмові емблеми і декор - пофарбовані в колір міді.

Сидіння оздоблені шкірою, прикрашеною ребристим переплетенням із різноманітних матеріалів сріблястого та бордового кольору, виготовленим із Vegea, інноваційної рослинної тканини, отриманої з винограду. Малюнок нагадує візерунок рядів виноградників на пагорбі Тіньянелло і скелями Альбарезе посеред них. Тканина Vegea виглядає і відчувається як шкіра, і вона вперше використовується в автомобілях Maserati.

Для оздоблення дверей використовується декоративні вставки з темного бріару (вересу) з лазерним гравіюванням. Елегантна вишивка на підголівнику поєднує в собі тризуб Maserati з однією з візитних карток Тіньянелло: сонцем, яке довгий час було відмінною рисою етикетки на пляшках Tignanello. Той самий символ вигравірувано на центральному тунелі разом із датами 1971-2021: 50-річному періоду від моменту появи цього вина на ринку і до актуального сучасного врожаю.

Нагадаємо, що електричний кабріолет Maserati GranCabrio Folgore дебютував навесні нинішнього року. Технічно він повністю повторює купе GranTurismo Folgore. Він має 800-вольтову електросистему і три тягові електромотори - два на задній осі та один на передній. Сумарна віддача - 829 к.с. і 1350 Нм. Цього вистачає, щоб розігнати кабріолет до 100 км/год за 2,8 с і досягти максимальної швидкості 290 км/год. Тягова батарея ємністю 92,5 кВт.год забезпечує запас ходу від 419 до 447 км (за циклом WLTP) залежно від режимів руху.


Источник: Авто Центр
Фото: Maserati
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015