Geely розробила батарею для електрокарів із ресурсом 1 млн кілометрів

18:06 01.07.2024
Geely розробила батарею для електрокарів із ресурсом 1 млн кілометрів

Китайський холдинг Geely поділився подробицями про осередки Aegis: передові акумулятори, які відзначилися щільністю енергії, габаритними розмірами, швидкістю заряджання та витривалістю при низьких температурах. Ресурс також вражає: заявлений термін служби - 3500 циклів, що відповідає пробігу понад мільйон кілометрів.

Літій-залізо-фосфатна батарея Geely Aegis на 40% коротша за традиційний акумулятор, що дозволяє знизити внутрішній опір і виділення тепла. Також компактні розміри дозволяють раціональніше використовувати простір. Щільність енергії складає 192 Вт.год на кілограм, що є дуже хорошим показником.

Geely стверджує, що нові осередки мінімально деградують, що дозволить скоротити викиди вуглецю на 80 тисяч тонн на рік. Пояснень, як зроблено підрахунок, не наводиться. Зате обіцяно, що заряджання з 10 до 80% займатиме 17 хвилин, що майже в півтора раза швидше за заряджання звичайних батарей. При -30°C комірки Aegis втрачають лише 9,46% ємності, тоді як актуальні акумулятори в такий мороз зберігають лише 78,96% ємності.

Батареї Geely пройшли стрес-тести: занурення в морську воду, навантаження 26 тонн, випал вогнем, бічне зіткнення та випробування холодом. За всіма параметрами досягнуто кращих значень, ніж передбачено національним стандартом Китаю. А головне, випробувати батарею скоро зможуть пересічні покупці: першим осередки Aegis отримає кросовер Galaxy E5.


Источник: Мотор
Фото: CarNewsChina
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015