Національна гвардія отримала першу партію нових бронеавтомобілів українського виробництва

15:59 01.07.2024
Національна гвардія отримала першу партію нових бронеавтомобілів українського виробництва

Перша партія бронеавтомобілів СБА «Новатор 2» передана бійцям Національної гвардії України. Це новий бронеавтомобіль, який створений вже з урахуванням бойових дій і серійно комплектується засобами РЕБ.

СБА «Новатор 2» є продовженням автомобільної лінійки компанії. Розроблена на базі СБА «Новатор», який з 2018 року постачається Силам Оборони України. Дослідний зразок машини був вперше представлений на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO у Польщі у вересні 2023 року. Автомобіль розроблявся під час війни із врахуванням досвіду використання «Новатора» різноманітними підрозділами в бойових умовах.

«Новатор-2» виготовлений на наше замовлення. Нам було важливо отримати бронеавтомобіль під бойову групу, на 9 чоловік. Це було побажання фронту, те, що потрібно бійцям сьогодні. Такі автомобілі отримає кожна бойова бригада Нацгвардії», - заявив під час передачі першої партії автомобілів заступник командувача Національної гвардії України Олександр Білоус.

«При розробці ми врахували всі побажання Національної гвардії. Бронеавтомобіль до серійного виробництва пройшов майже рік випробовувань. «Українська бронетехніка» першою з виробників почала постачати автомобілі з РЕБ. Ми сподіваємося на співпрацю та зворотній зв'язок від бойових підрозділів стосовно того, як машина проявляє себе в бойових умовах, щоб максимально покращувати її враховуючи реалії сучасної війни», - заявив генеральний директор ТОВ «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.


Источник: AUTO-Consulting
Фото: Українська Бронетехніка
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015