Land Rover випустив «космічну» серію позашляховиків Celestial Collection

16:52 29.06.2024
Land Rover випустив «космічну» серію позашляховиків Celestial Collection

Серію з п'яти Range Rover Sport SV присвятили космосу. Видання Celestial Collection буде запропоновано обраним клієнтам марки. До нього увійшли тематичні позашляховики Gaea, Theia, Io, Vega і Sol, назви яких відсилають до одного з тіл Сонячної системи. Наприклад, Gaea символізує Землю, Io - вулканічний супутник Юпітера Іо, а Sol - Сонце.

Кожен автомобіль пропонує унікальне поєднання кольорів кузова та салону, ретельно підібране командою дизайнерів SV Bespoke. В оснащення таких машин входять 23-дюймові колеса, вуглець-керамічні гальма, капот з вуглепластика і вишуканий внутрішній декор. Двигун у Range Rover Sport SV один: «бітурбовосьмерка» 4.4 потужністю 635 кінських сил і 750 Нм крутного моменту.

Range Rover Sport SV Gaea уособлює Гею - Землю. Позашляховик пофарбований у зелений колір Green Terre Matte, який поєднується з насадками випускних патрубків із пресованого вуглеволокна і гальмівними супортами Carbon Bronze. Дах, як і корпуси бічних дзеркал, чорний. Для салону запропоновано дві схеми оформлення: пісочна шкіра Caraway Windsor в парі з дерев'яними вставками Natural Brown Silver Birch або чорний шкірозамінник Ebony з накладками Natural Black-Silver Birch.

Позашляховик із приставкою Theia названо на честь титаніди Тейї, доньки Урана і Геї. Ну або гіпотетичної планети, зіткнення якої із Землею призвело до утворення Місяця. Особливості спецверсії: кузов кольору Ilmenite Grey Satin, колеса Champagne Gold і щедро прикрашений салон. Тут можна знайти не тільки шкіру Windsor, а й вставки з пресованого вуглеволокна та тематичні символи: недремне око Тейї, місячні кратери та сузір'я.

Іо - найбільш геологічно активне тіло Сонячної системи, тому присвячений йому Rover Sport SV пофарбували в помаранчеву емаль Cyllene Gloss, розбавивши її вуглепластиковими акцентами. Салон позашляховика обшитий шкірою і тканиною тривимірного плетіння. Своєю чергою, Range Rover Sport SV Vega, що носить ім'я найяскравішої зірки в сузір'ї Ліри, легко впізнати за декоративними накладками зі світлого ясена і кузовом у кольорі Verrier Blue, названому на честь французького астронома Урбена Левер'є, який передбачив існування планети Нептун.

Нарешті, Range Rover Sport SV Sol символізує Сонце. Він отримав забарвлення Aurora Yellow, гальмівні супорти Blue Nebula і салон темно-синього або чорного кольору.

Усі п'ять машин будуть запропоновані обраним клієнтам Range Rover. Ціни не озвучені. Звичайний Range Rover Sport SV стартує у Великій Британії зі 170 тисяч фунтів стерлінгів.


Источник: Мотор
Фото: Land Rover
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015