Швейцарія потерпає від перевантаження доріг

15:46 29.06.2024
Швейцарія потерпає від перевантаження доріг

За результатами опитування жителів країни, що проводилося на замовлення Швейцарської Асоціації фахівців у галузі дорожнього господарства та транспорту, дороги завантажені там під зав'язку.

Майже 60% опитаних жителів країни вважають, що дорожня мережа Швейцарії перебуває на межі пропускної спроможності. Через це розширення автомагістралей вважається розумною та адекватною ідеєю.

Як повідомляє швейцарський інформаційний портал swissinfo.ch, більшість учасників опитування вважає, що основною причиною заторів і пробок на дорогах є використання людьми особистого автотранспорту. І цей показник, якщо нічого не робити, надалі буде зростати.

Респонденти вказують на більш активний розвиток громадського транспорту та очікують розширення мережі велосипедних доріжок. Це частково виведе з порядку денного перевантаженість автомагістралей. Вони також виступають за розвиток вантажних перевезень залізницею.

В опитуванні, проведеному інститутом вивчення громадської думки Sotomo на замовлення згаданої вище Асоціації, поміж 2000 респондентів були й протилежні думки. Опоненти прибічників розширення мережі автомагістралей вважають інакше.

На думку «зеленого» політика з кантону Во і співголови лівої лобістської транспортно-екологічної асоціації VCS Давида Редлера, відсоток тих, хто виступає на користь саме розширення дорожньої мережі, не такий вже й великий.

David Raedler вважає, що згадані зацікавлені організації мають переконати народ у тому, яке рішення найкраще прийняти для усунення пробок: розширити дороги або скоротити масштаби використання особистого автотранспорту.

Дехто вважає, що було б добре винести наболіле для країни питання на загальнонаціональний референдум.


Источник: 24tv.ua
Фото: Cyril Zingaro
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015