McLaren хоче співпрацювати з BMW для виробництва позашляховиків

17:16 28.06.2024
McLaren хоче співпрацювати з BMW для виробництва позашляховиків

McLaren розглядає можливість співпраці з BMW для виходу на ринок позашляховиків. Бренд відкритий до використання платформи іншого виробника для збільшення своєї частки в цьому сегменті. Проєкт перебуває на ранній стадії розробки, і поки багато деталей залишаються невизначеними. Про це пише Autoblog.

Пірс Скотт, керівник відділу глобальних комунікацій McLaren, повідомив Carscoops, що компанія розглядає різні варіанти. Питання про тип кузова майбутнього позашляховика, а також про кількість дверей, поки що залишається відкритим. Генеральний директор McLaren Майкл Лейтерс зазначив, що компанія може співпрацювати з іншим автовиробником замість розробки власної платформи, і BMW є одним із можливих партнерів.

Платформа CLAR від BMW, модульна і придатна для різних моделей - від компактних до великих позашляховиків - може стати основою для майбутнього позашляховика McLaren. Деталі силової установки також залишаються в таємниці, що вплине на вибір платформи. BMW виробляє електромобілі, гібриди і неелектрифіковані автомобілі на основі своєї архітектури CLAR.

Якщо McLaren вирішить створити повністю електричний позашляховик, платформу може надати партнер у Південно-Східній Азії. Однак, за словами Скотта, McLaren не бачить ринкового інтересу до електричного позашляховика вартістю близько 500?000 доларів. Ситуація може змінитися в міру розвитку акумуляторних технологій у найближчі роки.

Модель не буде просто переробленою версією наявного позашляховика, як, наприклад, BMW XM. Очікується, що новий позашляховик McLaren отримає специфічне для бренду налаштування шасі та безліч змін, спрямованих на контроль ваги та жорсткості конструкції. Це буде автомобіль, який відчуватиметься і поводитиметься як справжній McLaren, подібно до того, як Ferrari Purosangue відрізняється від більш масових моделей, таких як Lamborghini Urus.

McLaren сподівається знайти відповідну платформу для свого позашляховика до кінця 2024 року. Найближчими місяцями бренд почне поставки Artura Spider 2025 року і, можливо, працює над наступником гіперкара P1.


Источник: NV.UA
Фото: Sergiy Dvornytskyy
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015