Український розміновувач DOK-ING MV-10 отримав сертифікат відповідності

19:52 25.06.2024
Український розміновувач DOK-ING MV-10 отримав сертифікат відповідності

Зібрана та частково локалізована в Україні важка машина розмінування DOK-ING MV-10 успішно пройшла сертифікацію: документ про проходження цієї процедури отримав вітчизняний виробник «А3Tech-Україна».

Отриманий сертифікат дозволяє компанії налагодити серійне виробництво хорватської техніки за наданою ліцензією та відповідно до заявлених стандартів проводити якісне сервісне обслуговування. Великовузлове збирання техніки DOK-ING вже налагоджено. Про це сповістило Міністерство економіки.

Підприємство вже має замовлення на виробництво восьми таких машин. Перший передсерійний зразок, виготовлений за зібрані UNITED24 кошти вже працює в українських саперів. Як повідомила на своїй сторінці перша віцепрем'єр, міністр Міністерства економіки України Юлія Свириденко, «десятка» поповнила парк техніки одного з підрозділів Державної спеціальної служби транспорту.

«Для нас важливо, що саме українське підприємство виготовляє компоненти та збирає машини, які розміновують нашу землю. Запит на подібну техніку для гуманітарного розмінування з боку саперів дуже високий і ми розраховуємо, що завдяки підтримці партнерів з одного боку, і спроможностям українських виробників з іншого, зможемо наростити кількість машин для розмінування, що працюють в полях» - розповіла Юлія Свириденко.

Вона висловила сподівання, що паралельно із локалізацією іноземних технологій, більшатиме й українських розробок для розмінування. A3tech вже зараз виготовляє майже 40% компонентів до робочого органу MV-10 і до кінця року планує збільшити цей показник до 100%.

Окрім згаданого підприємства, до роботи над цими машинами на субпідряді залучено ще два українські заводи. Вони роблять частину компонентів до машин та тралів для їхнього перевезення. Загалом A3tech має спроможність в рік виготовляти до 60 машин розмінування MV-10.

Нині в Україні працює 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують ці машини переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Станом на кінець травня з допомогою цих машин очищено 850 гектарів українських земель і знищено понад 4500 мін, касетних боєприпасів та інших видів вибухонебезпечних предметів.


Источник: 24tv.ua
Фото: Міністерство економіки
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015