Mercedes-Benz впроваджує функцію автоматичної зміни смуг для 15 моделей

17:12 22.06.2024
Mercedes-Benz впроваджує функцію автоматичної зміни смуг для 15 моделей

Компанія Mercedes-Benz представила в Європі нову функцію для частково автоматизованого водіння під назвою автоматична зміна смуг (ALC). Ця функція тепер доступна у пакеті Driving Assistance Plus для 15 моделей автомобілів у 33 європейських країнах, зокрема для C-Class, E-Class, S-Class, GLC, CLE, EQE, EQS, EQS SUV та EQE SUV. ALC може бути встановлена як на заводі, так і через оновлення по повітрю (OTA).

Крім того, Mercedes-Benz пропонує встановлення функції ALC для вже випущених 200 тисяч автомобілів в Європі. Починаючи з вересня 2024 року, ця функція буде доступна для оновлення на всіх моделях поточної серії E-Class, а також на CLE Coupe та Cabriolet, C-Class, S-Class, GLC, EQE та EQS. Водії отримають повідомлення про доступність оновлення через дисплей MBUX або додаток Mercedes me.

ALC розширює наявний арсенал систем допомоги під час керування в Mercedes-Benz, яких налічується понад 40. Ця функція дозволяє автомобілю автоматично змінювати смугу на автомагістралях для обгону повільних автомобілів або просто для слідування маршруту до наступного з'їзду. У Європі ALC працює на швидкостях від 80 до 140 км/год і вимагає, щоб автомобіль знаходився на відповідній магістралі з мінімум двома смугами.

Маркус Шефер, член правління Mercedes-Benz Group AG, зауважив: «З функцією автоматичної зміни смуг Mercedes-Benz знову демонструє свої інноваційні можливості розробки систем допомоги при керуванні автомобілем. Ми одночасно розробили цю функцію для Північної Америки, Європи та Китаю для наших місцевих клієнтів. ALC - це перший випадок, коли Mercedes-Benz пропонує функцію водіння через оновлення повітрям».

За інформацією пресслужби німецького бренду, функція ALC є простою та інтуїтивно зрозумілою для використання: водій встановлює бажану швидкість у активному круїз-контролі, а система Active Steering Assist автоматично здійснює зміну смуги. Камери та радари постійно моніторять оточення автомобіля, щоб забезпечити безпечні маневри.


Источник: SPEEDME
Фото: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015